<p>Čovjek se samozapalio ispred zgrade Vlade RH</p>
Čovjek se samozapalio ispred zgrade Vlade RHHina/ Tomislav Pavlek
StoryEditor
službe žurno reagirale

Glasnogovornik Vlade: Svi smo potreseni viješću da se čovjek samozapalio

Zdravstveno stanje muškarca je jako teško i pokušava mu se pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića

Glasnogovornik Vlade Marko Milić istaknuo je u utorak da su svi u Vladi potreseni viješću da se muškarac samozapalio na Trgu sv. Marka te izvijestio da su policija i sve nadležne službe žurno reagirale kako bi se unesrećenom što brže pružila pomoć.

"Svi smo, naravno, potreseni viješću da se čovjek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe reagirale su žurno kako bi se unesrećenoj osobi što brže pružila pomoć i ugasila vatra", rekao je Milić.

U tom trenutku premijer Andrej Plenković bio je na sastanku u Vladi. 

"Čim je obaviješten o ovom nemilom događaju, predsjednik Vlade i ministri financija i gospodarstva, koji su tada bili na sastanku u Vladi, odmah su izišli ispred zgrade Banskih dvora na mjesto nesreće kako bi vidjeli što se dogodilo, dok je liječnica iz obližnje ordinacije već pružala prvu pomoć unesrećenome", kazao je. 

U tijeku je kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo imati jasniji pregled svih okolnosti ovog tragičnog čina, izvijestio je glasnogovornik Vlade.

Jutros u 9,37 sati policija je dobila dojavu da se jedna osoba samozapalila na Markovu trgu, gdje se nalaze Hrvatski sabor i zgrada Vlade. Zapalio se izvan ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju. Zdravstveno stanje muškarca je jako teško i pokušava mu se pomoći svim oblicima intenzivnog liječenja, doznaje se od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagića. (Hina) 

11.06.2024., 12:23h
27. srpanj 2024 17:14