<p>kazneno djelo Prouzročenje stečaja</p>
kazneno djelo Prouzročenje stečajaIzvor Pixabay
StoryEditor
Gospodarski kriminalitet

Namjerno odveli zadarsku tvrtku u stečaj i tako oštetili vjerovnike i Ministarstvo financija

Kada je račun društva bio u blokadi prikrili su dio pokretne imovine trgovačkog društva, čime su umanjili stečajnu masu za iznos od najmanje 7 tisuća eura

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana u dobi od 59 i 63 godina, koje se sumnjiče za kazneno djelo iz domene gospodarskog kriminaliteta – opisano u članku. 249. st.1. Kaznenog zakona, Prouzročenje stečaja.

Sumnja se da su 59-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe i osnivača trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području te 63-godišnjak, u svojstvu osobe koja je stvarno vodila poslovanje društva, u razdoblju od studenog 2021. do listopada 2022. godine u vrijeme kada je račun društva bio u blokadi prikrili dio pokretne imovine trgovačkog društva, čime su umanjili stečajnu masu za iznos od najmanje 7 tisuća eura te na taj način oštetili vjerovnike kao i Ministarstvo financija po osnovi neplaćenih poreznih davanja.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv oboje osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo Prouzročenje stečaja.

20.02.2024., 10:10h
03. svibanj 2024 20:07