117
Zadarski tjednik arhiva
StoryEditor
POČEO "RAT" PRIOPĆENJIMA

Dukić Meštroviću: "Najbolje bi bilo organizirati tvoje predavanje o tradicionalnom ugostiteljstvu bez dozvola, računa, certifikata"

Nakon što se, priopćenjem Enio Meštrović, šef Nezavisne liste u Gradskom vijeću obratio javnosti zbog vijećnice Adele Frank,koja ga je politički napustila, gradonačelnik Branko Dukić oštro mu je odgovorio svojim priopćenjem za javnost.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Poštovani vijećniče Meštroviću, 

opet tvoj ego, opet tvoje kukanje. Zašto? Godišnje se pojaviš na sjednicama Vijeća maksimalno sedam puta, a i te si često napuštao. Kao zamjenik predsjednika do sada si vodio sjednice ukupno nepunih sat vremena. Sad kažeš da više i nećeš dolaziti. Može ti se. Evo financijska računica obnašanja tvoje vijećničke dužnosti: za sjedenje u vijećnici, za laži i uvrede za govornicom ili sa sjedalice, za nedolaske i prerane odlaske, i to samo jednom u dva, tri mjeseca, iz proračuna koji iz godine u godinu blokiraš uredno ćeš uprihoditi lipu svotu za malog čovika koji ne radi ništa! 

Sa svojim vijećnicima otići ćeš za manje od godinu dana odavde s ukupno 110 tisuća eura. Naravno, s porezima, vas sedmoro će građane koštati više od 125 tisuća eura! To bi bilo skoro milijun kuna. A neki od vas još nisu ni riječi prozborili… ali jesu blokirali proračun. Što je tu naivno? Ništa, kao ni 122 milijuna eura koje si blokirao Zadranima i koristiš za marketing svojih predstava.

Tvoja je politika politika ucjene i moći. Tebi ne treba zakon za donošenje prostornog plana. Jedino u čemu si dosljedan Ričardu je što ti ne trebaju kriteriji za raspodjelu gradskih sredstava. O tvojoj borbi za nepotizam, devastaciju građevinskog prostora, očuvanje i održivost grada i turizma samo par primjera. Bio si u NO KK Zadra par mjeseci i tamo kadrovirao kao da sutra ne postoji, još brže pobjegao kad si se sreo s prvim problemom, ali zato uporno rušio ravnateljicu u Znanstvenoj knjižnici o čijem radu ne znaš baš ništa. O tvojoj borbi protiv devastacije građevinskog prostora najbolje govori tvoje odbijanje izrade UPU-a koji su bili nužni za Tehnički školski centar i školu u Kožinu. Nimalo naivno. A o očuvanju grada i turizma najbolje bi bilo organizirati okrugli stol s tvojim predavanjem o tradicionalnom ugostiteljstvu bez dozvola, računa, certifikata. 

Naravno da NE MO ŽE. Kada ćeš moći?

I da ti najavim, više ti neću prešutjeti ni jednu!

20.06.2024., 18:02h
16. srpanj 2024 10:33