Predstavljanje nove slikovniceDv Sunce
StoryEditor
ZAŠTITNIK GRADA ZADRA

DV "Sunce" predstavio slikovnicu ‘Sveti Šimun - zaštitnik grada Zadra‘

Ovaj projekt doprinio je izgradnji osobnog, kulturnog, vjerskog i zavičajnog identiteta stvaranjem zanimljivih i korisnih sadržaja te na taj način utjecao na razvoj svijesti o potrebi očuvanja vjerske i nacionalne baštine što nas kao Ustanovu čini iznimno ponosnom, istaknula je ravnateljica DV "Sunce" Mirjana Miočić

Dječji vrtić "Sunce" jučer je predstavio svoju novu slikovnicu, Sveti Šimun - zaštitnik grada Zadra. Ova slikovnica nastavak je prethodnoj slikovnici kojoj su također tema bili zaštitinici grada Zadra - sveti Krševan, sveta Stošija i sveti Zoilo.

Izdavanjem slikovnice o svetom Šimunu zaokružena je jedna cjelina kada je riječ o zaštitnicima grada Zadra. Obje slikovnice produkt su projektnog rada u Dječjem vrtiću "Sunce".

Kao što znamo, sveti Šimun se u Zadru štuje na poseban način - smatramo ga zaštitnikom djece, stoga je upravo zbog toga sama tematika DV "Sunce "kao odgojno-obrazovnoj predškolskoj ustanovi vrlo bliska te su iz toga raloga svetomu Šimunu odlučili pokloniti zasebno izdanje.

S obzirom da su protekle nedjelje u vrtiću obilježili i blagdan svetog Šimuna, činilo im se vrlo primjerenim da u osmini nakon samog blagdana publici predstave ovu slikovnicu.

- Naglasila bih da je ovaj projekt doprinio izgradnji osobnog, kulturnog, vjerskog i zavičajnog identiteta stvaranjem zanimljivih i korisnih sadržaja te na taj način utjecao na razvoj svijesti o potrebi očuvanja vjerske i nacionalne baštine što nas kao Ustanovu čini iznimno ponosnom. Dječji vrtić "Sunce" Zadar će i dalje nastaviti njegovati tradiciju kao jedan od temeljnih stupova društvenog razvoja. I dalje ćemo nastaviti poticati projekte koji ističu vrijednosti hrvatske kulturne baštine, istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića "Sunce" Mirjana Miočić.

11.10.2023., 11:09h
11. svibanj 2024 23:32