27131
Google Maps/morski Hr
StoryEditor
Sustav se kvari zbog visokih temperatura

Fekalije i neugodan miris u Jazinama posljedica su visokih temperatura

Valja podsjetiti kako ovo nije prvi put da se takva zagađenja događaju u centru grada, takve su situacije gotovo uobičajene svako ljeto, jer dolazi do poremećaja rada automatike CS Jazine

Brojni čitatelji se u zadnje vrijeme žale na nesnosan miris u uvali Jazine, a prošli tjedan objavili smo video na kojem je vidljivo kako se iz cjevovoda prelijevaju fekalije u luci. Slijedom toga obratili smo se zadarskoj Odvodnji iz koje su nam odgovorili kako je prošli tjedan uslijed visokih temperatura zraka došlo do poremećaja automatike CS Jazine, unatoč postavljenim ventilatorima u ormarićima, što je za posljedicu imalo incident prelijevanja fekalija u uvali Jazine.  

Prelijevanje fekalija posljedično je izazvalo nesnosan miris koji se danima širio u samom centru grada, a iz Odvodnje tvrde da se po detekciji kvara, pristupilo otklanjanju istog te je već prošlog ponedjeljka u jutarnjim satima kvar bio saniran, a CS Jazine puštena u redoviti radni pogon. No, ako je suditi prema reakcijama čitatelja koji su nam se javili krajem prošlog tjedna, čini se da sanacija kvara nije zaustavila širenje neugodnog mirisa. 

Valja podsjetiti kako ovo nije prvi put da se takva zagađenja događaju u centru grada, takve su situacije gotovo uobičajene svako ljeto, jer sustav CS Jazine očito ne podnosi temperaturne rekorde koje Zadar svako ljeto obara. Ostaje nadati se da će tvrtka Odvodnja naći način da predvidi i prevenira mogući poremećaj rada automatike na sustavu pročišćivanja koji se javlja zbog visokih temperaturama u ljetnim mjesecima, ali dosadašnja praksa ne govori tome u prilog. 

24.07.2023., 14:05h
04. svibanj 2024 19:55