Tz Zadar
StoryEditor
8. izdanje

Gala večer Tuna, Sushi & Wine Festival bit će najvažniji gastronomski događaj ove godine u Zadru

Ovogodišnji Tuna, Sushi & Wine Festival koji će se održati od 5. do 10. travnja najveća je i organizacijski najzahtjevnija gastronomsko-turistička i zabavna manifestacija koju Turistička zajednica grada Zadra organizira tijekom godine, a gala večera u klubu Arsenal u petak, 5.travnja, po svemu će sudeći biti među najznačajnijim gastronomskim događajima ove godine

Naime, te će se večeri dogoditi snažan sinergijski spoj uspješnih zadarskih marikulturnih i trgovačkih tvrtki vezanih za ribarstvo s Ilirijom d.d., jednom od tri najveće turističke tvrtke u Zadarskoj županiji. Različite morske namirnice iz pogona i skladišta tvrtki Pelagos, Jadran tuna, Kali tuna, Cromaris i Marikomerc te kulinarski timovi iz Ilirijinih brojnih kuhinja i ugostiteljskih objekata pretvorit će se u jela podjednako inspirirana dalmatinskom tradicijom i japanskom gastronomskom baštinom. Upravo približavanje japanske kuhinje, ali i turista, Zadru i Dalmaciji, bio je jedan od glavnih motiva organizacija i prvog Tuna Sushi Festivala 2015. godine. I to zato što su Japanci, veliki konzumenti svega iz mora, prepoznali jadransku ribu, a pogotovo tunu, kao vrhunsku namirnicu.

Sudjelovanje najboljih vina vinara Zadarske županije okupljenih i Udruzi vinara Vina Zadarske županije ZaDar i Maraske dodana je vrijednost cijelom događaju. Kao i koncert simpatične i popularne Danijele Martinović.

image
Tz Zadar

Jelovnik za ekskluzivnu služenu večeru od četiri slijeda na gornjoj etaži Arsenala, kao i impresivna ponuda manjih zalogaja posloženih na pet buffet otoka svake od tvrtki partnera u parteru revitaliziranog spomenika baštine Arsenala, složeni su u suradnji tvrtki partnera i Ilirijnih kulinarskih timova. A u ovom pravom kulinarskom poduhvatu sudjelovat će chefovi iz svih Ilirijinih restorana i hotela, najbolja kuharska postava koju Ilirija ima.

Četiri slijeda servirane večere izgledat će ovako: bluefin tuna nigiri & hosomaki (hladno predjelo), crni ravioli punjeni mesom od kozica demiglace od škampa, listovi grana padana (toplo predjelo), fileti jadranske tune i zubaca, blitva na dalmatinski (glavno jelo) i creme brulee s limunom.

A na otocima u donjem dijelu Arsenala bit će baš svega: od dalmatinskih jela poput salate od hobotnice, paštete od bakalara i marinirane ribe preko talijanskih ribljih carpaccia do japanskih nigirija, sushi rolica, sahimija, hosomaki rolica i gyoze s filetima hame. Bit će tu čak i peruanski cevice od sabljarke, pa i fast food riblji zalogaji – mini burgeri od tune, mini ražnjići s tunom, zatim riblji pohanci, canapei, riblje salate… Preko dvadeset različitih ribljih zalogaja od vrhunskih namirnica iz mora i uzgajališta oko Zadra!

image
Tz Zadar

Na šestom otoku nudit će se vrhunska vina zadarskih vinara, a Maraskin tim će miješati koktele.

Ulaznice za ovu gala večeru i koncert Danijele Martinović mogu se kupiti u klubu Arsenal, Turističko informativnom centru Turističke zajednice grada Zadra u palači Cedulin, u hotelu Ilirija u Biogradu te putem online servisa Entrio, Eventim i Turneo. Cijena servirane večere je 80 Eur, a degustacija na parteru 40 Eur.

29.03.2024., 12:28h
27. travanj 2024 14:48