<p>Gradonačelnik Branko Dukić</p>
Gradonačelnik Branko DukićLinda Vidović
StoryEditor
REAKCIJA NA NAPAD

Gradonačelnik Dukić osudio napad na Radetu, ima njegovu punu podršku

Bilo kakav oblik nasilja i prijetnji je nedopustiv. Zato potpora vijećniku Radeti u zaštiti njegovih prava i sigurnosti, unatoč našim potpuno različitim pristupima političkom i javnom djelovanju, naglašava Dukić

Gradonačelnik Branko Dukić poslao je priopćenje u kojem iskazuje podršku gradskom vijećniku Danielu Radeti zbog doživljenog fizičkog napada, kao i stalnim prijetnjama koje su mu upućene.

- Žalosno je da se gradskom vijećniku prijeti, a kamoli fizički napada. Za to ne postoji opravdanje, kaže gradonačelnik Dukić.

Smatra da je u politici neprihvatljivo tolerirati slobodno ponašanje i pozivanje na slobodu govora kao izgovor za širenje mržnje i nasilja.

- Nažalost, posljednjih godina svjedočimo sustavnom verbalnom nasilju pojedinih vijećnika pravdajući to svojim iskrivljenim pravom na slobodu govora i demokracijom, a zapravo je riječ o nedopustivom ponašanju koje ruši svako dostojanstvo i uljuđenu komunikaciju. Ne mislim tu na Daniela, ali govor ulice u javnom nastupu, a toga je sve više u hrvatskoj politici, samo daje pojedincima poticaj na uličarsko ponašanje kao nešto normalno i društveno prihvatljivo, naglašava Dukić.

Unatoč raznolikosti stajališta i mišljenja, nasilje svakako nije prihvatljiv način rješavanja nesuglasica.

- Bilo kakav oblik nasilja i prijetnji je nedopustiv. Zato potpora vijećniku Radeti u zaštiti njegovih prava i sigurnosti, unatoč našim potpuno različitim pristupima političkom i javnom djelovanju. On ima pravo na svoje stavove, a mi se možemo ili ne složiti s tim, ali nikako odgovarati nasiljem, zaključuje Dukić.

16.01.2024., 09:32h
04. svibanj 2024 21:15