<p>09.02.2015., Zadar - Alen Kociper, direktor poduzetnickog inkubatora. r”nPhoto: Dino Stanin/PIXSELL</p>
09.02.2015., Zadar - Alen Kociper, direktor poduzetnickog inkubatora. r”nPhoto: Dino Stanin/PIXSELLDino Stanin/pixsell
StoryEditor
PROMJENE U GRADSKOJ TVRTCI

Ivica Katić novi direktor Inovativni Zadar, Alan Kociper sporazumno odlazi

Razlozi koji su me motivirali na ovakvu odluku isključivo su vezani uz nove poslovne mogućnosti i izazove koji su se pojavili, ističe Kociper

Skupština gradske tvrtke Inovativni Zadar d.o.o. prihvatila je na današnjoj sjednici zahtjev za sporazumnim prestankom ugovora o radu direktora društva Alana Kocipera.

- Inovativni Zadar uspješna je gradska tvrtka u potpunosti posvećena zadarskom poduzetništvu s naglaskom na pružanje svakog oblika podrške novoosnovanim zadarskim tvrtkama i obrtima. Inovativni Zadar također kontinuirano provodi procese digitalizacije i informatizacije Grada Zadra. U svemu tome bio je i veliki doprinos Alana Kocipera i malog tima stručnjaka. Uvažavam njegovu potrebu za novim poslovnim izazovima i želim mu uspjeh u daljnjoj karijeri. Nažalost, i ovaj odlazak pokazatelj je nesrazmjera materijalnih uvjeta u privatnom i javnom sektoru, neovisno o poticajnom poslovnom okruženju. Na sreću, iza njega ostaje kvalitetan tim koji će znati dovršiti započete procese uspostave novog Poduzetničkog inkubatora i Gospodarske zone Crno, a isto tako nastaviti širiti mrežu inovativnih javnih IT usluga namijenjenih građanima Zadra, naglasio je gradonačelnik Branko Dukić zahvalivši dosadašnjem direktoru na ostvarenim rezultatima.

Sam Kociper naveo je kako su razlozi njegovog odlaska vezani uz nove poslovne mogućnosti i izazove.

- Zahvalan sam na prilici da sudjelujem u razvoju i organizaciji tvrtke Inovativni Zadar d.o.o. kao dijelu sustava Grada Zadra, te samim time kroz osmišljavanje i provedbu mnogih javno korisnih projekata doprinesem razvoju svog grada. Razlozi koji su me motivirali na ovakvu odluku isključivo su vezani uz nove poslovne mogućnosti i izazove koji su se pojavili. Naime, završetkom EU projekta izgradnje novog poduzetničkog inkubatora na Bilom brigu ostvareni su svi ključni ciljevi definirani misijom i vizijom poslovanja prilikom transformacije društva 2015. godine, čime je završeno jedno zahtjevno i intenzivno razdoblje razvoja tvrtke, pri čemu se tvrtka značajno razvila te posluje stabilno i na zdravim temeljima. Stoga sam smatrao da je ovo povoljan trenutak da iskoristim svoje multidisciplinarno i dugogodišnje radno iskustvo i potražim nove motive i poslovne izazove povratkom u realni sektor, kazao je Kociper.

Na mjesto direktora ove gradske tvrtke imenovan je Ivica Katić, voditelj sektora za razvoj potpore poduzetništvu u Inovativnom Zadru d.o.o., a bivši pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Grada Zadra.

Skupština je jučer donijela i odluku o utvrđivanju visine zakupnine u poslovnim prostorima kojima upravlja Inovativni Zadar d.o.o. Subvencionirana cijena zakupnine koju plaćaju korisnici programa inkubacije u Poduzetničkom inkubatoru Novi Bokanjac ostala je nepromijenjena i iznosi 4 €/m², a utvrđena je i cijena zakupnine u novom Poduzetničkom inkubatoru Bili Brig koja iznosi 5 €/m².

U ovom trenutku u Inkubatoru na Novom Bokanjcu posluju 23 gospodarska subjekta, dok je interes za korištenje poslovne infrastrukture u novom inkubatoru na Bilom Brigu iskazalo više od 80 poduzetnika. Također, više je od 60 zainteresiranih investitora za kupnju zemljišta i ulaganje u poslovnu zonu Crno. Sve to ukazuje kako trenutno u Zadru dominira povoljno poduzetničko okruženje, a koje dodatno potiče Grad Zadar provedbom aktivnosti i projekta koji to podupiru.

19.01.2024., 13:46h
20. svibanj 2024 07:15