<p>Klasična gimnazija proslavila Dan škole</p>
Klasična gimnazija proslavila Dan školeZadarska županija
StoryEditor
275. godišnjica

Klasična gimnazija Ivana Pavla II. proslavila Dan škole

Ove godine Klasična gimnazija i nadbiskupsko sjemenište Zmajević u Zadru slave 275. godišnjicu svoga postojanja. Tom prigodom održano je svečano misno slavlje u Katedrali i svečana akademija u Klasičnoj gimnaziji

Ovogodišnji Dan škole obilježava se uz nekoliko važnih obljetnica koje nas prisjećaju da je Crkva uvijek vrednovala znanje i kulturu. Deset je godina otkako je škola dobila pravo javnosti, a ujedno je 20. godišnjica otkako je Zadar posjetio sv. Ivan Pavao II. Uz to, visoka je 630. obljetnica Universitas Jadertina čime započinju i začeci današnjeg Sveučilišta - kazao je zadarski nadbiskup msgr. Milan Zgrablić.

- Poznata je ona izreka da je znanje jedino bogatstvo koje nam nitko nikada ne može otuđiti. Svi vi, drage učenice i učenici, budite uvijek svjesni toga. Znam da vam je često teško jer škola koju ste odabrali nudi težak program, a vi ste u godinama kada je zov vršnjačke skupine vrlo jak i radije biste se družili no provodili vrijeme uz knjigu. No budite mudri i odgovorni, naučite gospodariti svojim vremenom i nemojte propustiti priliku usvojiti sva znanja i vještine što vam ih vaši profesori s ljubavlju pokušavaju prenijeti, poručio je župan Božidar Longin.

23.10.2023., 14:44h
03. svibanj 2024 11:00