Zadarska promenadaLinda Vidović
StoryEditor
Ljetna atmosfera na Poluotoku

Ljetna subotnja promenada na Poluotoku: Turisti, šarenilo i visoke temperature

Ljeto u našem gradu u punom je zamahu, a mi vam donosimo dašak atmosfere sa subotnje promenade

To da je Zadar postao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj i nije neka novost. To potvrđuju i pisanja stranih medija koji Zadar preporučuju zbog bogate povijesti, elegantne arhitekture ili pak mediteranskog duha koji se osjeti i u najmanjim uličicama Poluotoka. Ako je suditi prema stanju na promenadi koje vjerno pratimo iz tjedna u tjedan, rezultati takve promidžbe su i više nego očiti.

image

Zadarska promenada

Linda Vidović

Turista je iz tjedna u tjedan sve više,  znatiželjno šetaju po gradu diveći se poluotočkim ljepotama dok uče o bogatoj povijesti našeg grada. Neki tek šetaju Kalelargom u potrazi za mjestom gdje će u hladu popiti čašu dalmatinskog vina ili se pridružiti mediteranskom ritualu ispijanja kave, dok drugi u internetskim pretraživačima traže informacije o povijesnim znamenitostima Foruma. Najhrabiji su se čak i okupali na rivi. 

image

Zadarska promenada

Linda Vidović

Među brojnim strancima, nađe se i naših ljudi koji žure na pijacu ili traže mjesto u omiljenim kafićima da uz kavu i novine ćakulaju o dnevnim temama.  Ljeto u našem gradu u punom je zamahu, a poluotočke ulice za svakoga skrivaju nešto u čemu može uživati, bilo to ispijanje kave u hladu ili istraživanje gradskih ljepota. 

image

Zadarska promenada

Linda Vidović

I ove subote možete vam donosimo najbolje trenutke s promenade zabilježene objektivom naše Linde. Sve što je potrebno da biste uživali u fotografijama jest jedan klik na galeriju ispd naslova. 

08.07.2023., 13:14h
27. travanj 2024 10:15