Linda Vidović
StoryEditor
Nastavak uspješne suradnje AMZD i ELFS-a

Naša bogata povijest utkana u moderne praktične suvenire

Predstavljena je druga kolekcija suvenira ELFS za Arheološki muzej Zadar

Marina Brkić, voditeljica Odjela za marketing i odnose s javnošću Arheološkoga muzeja Zadar, prigodnim je govorom otvorila predstavljanje druge kolekcije suvenira ELFS za Arheološki muzej Zadar.

- S velikim zadovoljstvom Vam danas u Arheološkom muzeju Zadar predstavljamo drugu kolekciju suvenira ELFS za Arheološki muzej Zadar. Ova kolekcija nastala je kao rezultat nastavka uspješne suradnje koja je započela 2019. godine, kada smo predstavili prvu ekskluzivnu kolekciju u Crkvi svetoga Donata. Izazvala je uistinu pozitivne reakcije publike, i domaćih i stranih posjetitelja, i jako se brzo rasprodala. Odmah se rodila ideja za drugu kolekciju, ali zbog okolnosti koje su nastupile i pandemije, ipak smo sve prolongirali i evo danas Vam konačno predstavljamo tu novu kolekciju, kazala je Marina Brkić.

image

Predstavljanje druge kolekcije suvenira ELFS za Arheološki muzej Zadar

Linda Vidović

Velik doprinos učenika 

Cijeli program uspješno je organiziran zahvaljujući suradnji između Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, OŠ Stanovi i Zadarskog plesnog ansambla. Učenici ovih škola, zajedno sa svojim posvećenim profesorima, aktivno su sudjelovali u organizaciji radionica koje su imale za cilj interpretirati predloške koje su dobili od ELFS-a. Mladi umjetnici su svojim talentom i maštovitošću donijeli nove perspektive i interpretacije na zadanu temu. Rezultat ovoga zajedničkog rada i stvaralaštva je izložba koja je održana u prekrasnom prostoru Arheološkog muzeja Zadar.

- Sudjelovali smo u izradi vizualnoga identiteta, u izradi plakata pozivnice, a učenici 3. A i 3. C razreda, grafičari i slikari, sudjelovali i u izradi radova koji su izloženi u Muzeju. Radovi su interpretacija njihove mašte, mislim da su zadovoljili ideju i da se ovo nastavlja i dalje. Velika zahvala ide upravo njima - učenicima, ponosno je istaknula Jelena Franulović, profesorica u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

image

Predstavljanje druge kolekcije suvenira ELFS za Arheološki muzej Zadar

Linda Vidović

Učenički radovi koji su trenutno izloženi u Muzeju, bit će tiskani u formi razglednice i tako će oblikovati cijeli ovaj događaj i priču.

- Djeca su bila sretna što su dio jednog ovakvog projekta. Bili su također jako ponosni jer su jedini iz škole ovdje i jer se upravo njihovi radovi nalaze u muzeju, naglasila je Ana Paleka, učiteljica razredne nastave 3. A razreda u OŠ Stanovi.

Sretni i najmlađi

Predškolski studio Zadarskog plesnog ansambla, pod vodstvom talentirane voditeljice i koreografkinje Lare Stadin, oduševio je sve prisutne izvođenjem dvije prigodne točke, na početku i kraju programa. Simpatične djevojčice, obučene u šarene ELFS majice iz nove kolekcije, odisale su šarmom i mladenačkom energijom, donoseći osmijeh na lica svima prisutnima.

Djevojčice iz Zadarskog plesnog ansambla s ponosom su predstavile javnosti novost u drugoj kolekciji ELFS suvenira, noseći upravo majice za djecu. S obzirom na česte upite koje su primili prilikom prve kolekcije, ELFS tim odlučio je u ovoj kolekciji uključiti posebne modele namijenjene upravo najmlađim ljubiteljima brenda.

- Majice i torbe krase motivi iz našeg muzejskog postava, pa se tako na majicama mogu naći prapovijesne fibule 8./7. stoljeća prije Krista. Na torbama je nosač za sol iz groba hrvatskoga ratnika iz 9. stoljeća, pronađenoga na Ždrijacu. Na majicama imamo i pomalo revolucionarni kip cara Augusta, ispričala je Marina Brkić.

image

Predstavljanje druge kolekcije suvenira ELFS za Arheološki muzej Zadar

Linda Vidović

Prigodne zahvalnice

Najpoznatiji hrvatski modni dvojac ELFS, dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica, nisu krili oduševljenje što su ponovno stigli u Zadar predstaviti svoju novu kolekciju suvenira.

- Drago mi je da smo danas s Vama i da ova ideja iz 2019. živi i danas, i ova druga po redu kolekcija. Drago nam je da možemo uvijek na neki način uključiti mlade generacije u prezentaciju, i da oni vide kako nastaju neke stvari. Nadamo se da će i oni jednoga dana stvarati takve stvari za muzeje, kazao je Aleksandar Šekuljica (ELFS).

image

Predstavljanje druge kolekcije suvenira ELFS za Arheološki muzej Zadar

Linda Vidović

Donata Smokrović, voditeljica marketinga Arheološkog muzeja Zadar, s oduševljenjem je najavila da su za sve sudionike projekta pripremili prigodne zahvalnice. Posebne zahvalnice dizajnirali su talentirani učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar, dodatno naglašavajući kreativnu suradnju između muzeja i obrazovne institucije. Ove zahvalnice simboličan su način da se iskaže poštovanje prema svima koji su sudjelovali u projektu, istovremeno promovirajući kreativnost mladih talenata i važnost umjetnosti u zajednici.

20.06.2023., 15:30h
18. svibanj 2024 11:08