Natura-Jadera poklonila DV Latica fotografijeNatura-jadera
StoryEditor
‘PAŠKO PODMORJE‘

Natura-Jadera poklonila DV Latica fotografije podmorskih motiva Đanija Iglića

Bilo je lijepo primijetiti kako su djeca već imala dobro predznanje iz poznavanja morske flore i faune za što su prije svega zaslužne odgajateljice koje i inače provode ekološku edukaciju

Izložba fotografija "Paško podmorje" Đanija Iglića, predsjednika Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje, svoj je novi dom pronašla u Dječjem vrtiću Latica u Zadru. Riječ je o fotografijama koje su tijekom travnja, u povodu obilježavanja Dana planeta Zemlje, bile izložene u Muzeju soli na otoku Pagu.

image

Natura-Jadera poklonila DV Latica fotografije

Natura-jadera

Motivi fotografija su uobičajene morske vrste za naš akvatorij, a ugrožene su zbog velikog pritiska na bioraznolikost. Ova izložba plod je dugogodišnje suradnje Natura-Jadera javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije i Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje. Izložba je bila prije svega edukativnog karaktera, stoga je Natura-Jadera javna ustanova po njezinu završetku fotografije poklonila Dječjem vrtiću Latica, a danas je u Multimedijalnoj dvorani Dječjeg vrtića održano predavanje i radionica za mališane.

image

Natura-Jadera poklonila DV Latica fotografije

Natura-jadera

Predavanje o ekologiji i podmorju održala je Kristina Krapić, stručna suradnica i edukatorica iz Natura-Jadera javne ustanove, a radionicu "Uvod u ronjenje" održao je instruktor Đani Iglić iz Ronilačkog kluba Sv. Roko Bibinje. Djeca su s velikim zanimanjem pratila predavanje, aktivno sudjelovala u radionici i predavanju te znatiželjno postavljala pitanja.

image

Natura-Jadera poklonila DV Latica fotografije

Natura-jadera

Bilo je lijepo primijetiti kako su djeca već imala dobro predznanje iz poznavanja morske flore i faune za što su prije svega zaslužne odgajateljice koje i inače provode ekološku edukaciju. Njihova želja za stjecanjem novog znanja poticaj je nastavku suradnje javne ustanove, udruge i dječjih vrtića.

image

Kristina Krapić, Natura-Jadera

Natura-jadera
07.05.2024., 15:41h
19. svibanj 2024 16:50