Želja mu je da pjesma ostavi trag, kao i njegove ostale uspješnice na ovu temu...Petar Sikirić
StoryEditor
NOVI HIT ZORANA JELENKOVIĆA

Pjesma “Sjećaš se”, u glazbenom je žargonu - izvučena iz ladice...

Jednostavna glazbena ljubavna priča koja govori o prolaznosti života i o mladenačkim ljubavima koje se nikad ne zaboravljaju - opisuje nam uradak popularni zadarski kantautor...

Zadarski kantautor, Zoran Jelenković snimio je novu pjesmu "Sjećaš se" i za nju napravio videouradak.

ZASLUŽNI

Gitara:
Kristofor Josip Jurjević

Bas gitara:
Pave Ruić

Bubanj/udaraljke:

Ivan Jelenković

Prateći vokali:
Šime Jelenković,
Glorija Zrilić

Klavir i sintesajzer:
Zoran Jelenković

Snimatelj spota:
Marko Lokas

Režija spota: Marko Lokas, Zoran Jelenković

Modeli na spotu: Lana Perinović i Stipan Marčina

Modna agencija: “Colors” Zadar (Ana Gojanović)

Fotografija: Petar Sikirć...

Pjesma "Sjećaš se" je, prema Zoranovim riječima, u glazbenom žargonu, izvučena iz ladice jer je zahtijevala godine iskustva i inspiracije da bi se dobio željeni konačni karakter pjesme...

"Sjećaš se" je jednostavna glazbena ljubavna priča koja govori o prolaznosti života i o mladenačkim ljubavima koje se nikad ne zaboravljaju, što je inače neiscrpna inspirativna tema mnogih njegovih pjesama. On voli pjevati na tu temu jer mu emotivno predstavlja zadovoljstvo, a vjeruje i mnogim drugima. Kako sam kaže, pjesma "Sjećaš se" rađena je pomalo u retro varijanti kao "sentiš za dušu".

- Gradacijom refrena postiže se žaljenje, i malu dozu ljutnje što sve lijepo, ljubavno i emotivno brzo prolazi kroz etape ljudskog života i osim u uspomenama ne može trajati vječno, tako da bi se mogle nazvati i tužnim i lijepim uspomenama, kaže nam Zoran.

image

Autor glazbe, stihova i aranžmana je Zoran Jelenković

Petar Sikirić

Autor glazbe, stihova i aranžmana je Zoran Jelenković koji se zahvaljuje svim glazbenicima i snimateljima koji su sudjelovali na ovom studijskom projektu. Uz Zorana koji je svirao klavir i sintesajzer sudjelovali su i sinovi Šime Jelenković kao prateći vokal te Ivan Jelenković na bubnju i udaraljkama. Električnu gitaru je svirao Kristofor Josip Jurjević, a bas gitaru Pave Ruić. Kao prateći vokal na pjesmi sudjelovala je i Glorija Zrilić.

Za pjesmu "Sjećaš se" napravljen je i videouradak koji se snimao na lokacijama u gradu Zadru i u Kneževoj palači. Snimatelj je Marko Lokas, a za režiju su zaslužni Marko Lokas i Zoran Jelenković. Zoran se također zahvaljuje i modelima iz modne agencije "Colors" Ane Gojanović iz Zadra, Lani Perinović i Stipanu Marčini kao i samoj Ani Gojanović.

Zoran Jelenković je autor glazbe, autor teksta, autor aranžmana, glazbeni producent i tonski snimatelj...

I za kraj, Zoran zahvaljuje svim pratiteljima njegove glazbe te mu je želja da pjesma "Sjećaš se" ostavi trag, kao i njegove ostale uspješnice na ovu temu.

Poslušajte pjesmu na sljedećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=Wzhzqcqoc6A&lc=Ugx8GABNsGiLYiPMW9R4AaABAg

image

Zoran Jelenković, novi spot

Zt/screenshot
image

Zoran Jelenković, novi spot

Zt/screenshot
image

Zoran Jelenković, novi spot

Zt/screenshot
07.12.2022., 11:24h
25. travanj 2024 13:36