<p>Ministar Erlić, ministar Bačić i gradonačelnik Dukić</p>
Ministar Erlić, ministar Bačić i gradonačelnik DukićGrad Zadar
StoryEditor
RADNI SASTANAK

Potpisan sporazum o financiranju tehničke pomoći za Urbano područje Zadar vrijedan 43 mil. eura

Tema sastanka bilo je donošenje Urbanističkog plana uređenja "Ravnica"

U gradskoj vijećnici održan je radni sastanak gradonačelnika Branka Dukića i minstara Branka Bačića i Šime Erlića. Tema sastanka bila je raspolaganja državnom imovinom temeljem novog Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske. Ministar Branko Bačić danas je s gradonačelnikom Zadra Brankom Dukićem potpisao ugovor o predaji na postupanje zahtjeva za upravljanje i raspolaganje nekretninama u vlasništvu Republike Hrvatske. Također, ministar Erlić potpisao je sporazum Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU o financiranju Tehničke pomoći u provedbi ITU mehanizma za Urbano područje Zadar vrijedan 43 milijuna eura.

Tema sastanka bilo je donošenje Urbanističkog plana uređenja "Ravnica". Naš je dogovor da bi ministarstvo, sukladno procesu digitalizacije i transformacije svih prostornih planova u RH-a, preuzelo financiranje izrade plana nove generacije područja "Ravnica" koje je od iznimne važnosti za život u Zadru. Izgradili bi se objekti koji bi u prometnom i drugom smislu obogatili život stanovnika. Razgovarali smo i o darovanju nekretnina u vlasništvu RH-a na području "Barutane" gdje se planira izgradnja nogometnog kampa, rekao je, uz ostalo, potpredsjednik Vlade Branko Bačić.

Povodom potpisivanja sporazuma za ITU mehanizam ministar Erlić je izjavio:

- Ovo je isto tako jedan vid decentralizacije u vidu europskih sredstava i dozvoljavanja gradovima da odlučuju o sredstvima i mogućnostima ulaganja iz europskih fondova. Najveći iskorak je upravo tu postignut. Omogućili smo gradovima da svako središte županije dobije svoj ITU grad sa 680 milijuna eura i nikad većim izdvajanjima i sredstvima kojima će se pokrenuti investicijski ciklus u državi gdje se gradovi označuju kao predvodnici razvoja županija i Hrvatske, ali i onima koji će omogućiti ujednačeni regionalni razvoj cijele Hrvatske.

- Upravo ova dva dokumenta koja potpisujemo govore o nastojanjima ove Vlade da decentralizacijom jača ulogu jedinica lokalne samouprave i jača efikasnost na terenu i ja to pozdravljam, rekao je prije potpisivanja gradonačelnik Dukić.

19.02.2024., 14:52h
15. svibanj 2024 15:36