Rapsodija okusa – tako bismo mogli opisati jela koja tradicionalno spremamo kada dođu hladniji, jesenski dani. Upravo bogat izbor sezonskih namirnica omogućava beskrajnu kreativnost u kuhinji, stoga požurite na Seljačku tržnicu gdje vam svake subote u prijepodnevnim satima brojni lokalni proizvođači nude svoje domaće proizvode.
Kraljica jesenske kuhinje svakako je bundeva. Mogućnosti pripreme beskonačne su, a na vama je da odaberete u kojoj ćete varijanti uživati. Tu je također i bogata ponuda gljiva, a da s razlogom nose naziv „šumsko meso“ znaju svi koji ih vole spremati na različite načine; od umaka i juha do pohanih varijanti za glavno jelo. Ne zaboravite i na dnevni unos vitamina za što će se pobrinuti najukusnije sezonsko voće. Nar, domaće jabuke, grožđe i mandarine samo su dio ponude voća kojeg rado konzumiramo u njihovom izvornom obliku, a omiljen su izbor i za sokove kao i izradu slastica.
Osim svježeg voća i povrća, na tržnici vas očekuju uobičajeni lokalni proizvodi poput meda, jaja, mliječnih proizvoda, ali i svježa ovogodišnja zimnica i džemovi. Osmislite plan obroka i pronađite sve potrebne namirnice uz koje će organizam biti snažan, a jesen mirisna i ukusna.