Sjednica Gradskog vijećaŠime Zelić/pixsell
StoryEditor
Aktualni sat

Rubeša: Vučetić je bio saborski zastupnik jer sam ja iz moralnih razloga odbio Most

Raspravljalo se o raspuštanju Gradskog vijeća, prekomjernoj izgradnji, dodjeli gradskih stanova, (ne)uređenosti dječjih parkova, a ponovno se spomenula i Aleksandra Prijović

Nakon stanke koju je zatražio Klub vijećnika HDZ-a, Bruno Milin predložio je raspuštanje Gradskog vijeća.

- Gradska uprava radi, Vijeće ne radi, mi nismo odgovorni prema građanima, kako ću ja pogledati svoje mještane u oči. Držimo građane kao taoce, raspustimo se i dajmo svoje mandate na raspolaganje, predložio je Milin.

Nakon što je Daniel Radeta (SDP) zatražio stanku kazao je da im ostavka ne pada na pamet.

- Kakva ostavka, tek smo počeli, naglasio je.

Enio Meštrović i gradski pročelnik UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darko Kasap raspravljali su o prekomjernoj izgradnji.

- Ako netko ne dobije građevinsku dozvolu od Grada, dobit će je od Ministarstva, ne ide to tako. Prostorni plan usvaja vijeće, rezimirao je Kasap.

Dječji park na Bokanjcu

Rino Radas (Nezavisna lista) govorio je o parku uz Ulicu Kažimira Zankija.

- Kvartovi trebaju imati određenu infrastrukturu, a to podrazumijeva i parkove. Jedan od naših amandmana 2022. godine bio je park uz Ulicu Kažimira Zankija, no on još uvijek nije gotov. Nemojte mi dati odgovor da su razlozi loši vremenski uvjeti i proračun. Sredstva za to osigurana su 2023. godine. Ovaj park izgleda kao gradilište, a ne park, a svjedoci smo toga da je tamo svaki dan puno djece. Skaterski dio je dobro napravljen, kazao je Rados na što je pročelnik Kasap odgovorio:

- Park je dovršen, osim javne rasvjete, koja nije bila dio projekta, nju će staviti Komunalni odjel. Kako da ne spominjem proračun kad je sve dio proračuna? Rubnjaci nisu bili dio proračuna, mogli su biti, ali nema proračuna. Nijedan park osim Vruljice nema opremu kao taj na Bokanjcu, rekao je Kasap.

Smjena direktora ŠC Višnjik

Dado Burčul pitao je gradonačelnika Dukića zašto je smijenjen bivši direktor ŠC Višnjik, Denis Karlović.

- Na tu temu sam već sve rekao, što se tiče Prijovićke, nisam ni za kakvu zabranu. Što se tiče Denisa, izgubio sam povjerenje i to je to, kazao je Dukić, na što je Burčul nastavio:

- Pa kad je izgubio Vaše povjerenje, zašto ste mu nudili da ostane tamo? Vi duplate pozicije, ti direktori ostaju na plaćama, kako to tumačite? Mi građani smo porezni obveznici, naglasio je Burčul dodavši da smatra da gradonačelnik ima dvostruke kriterije kad je u pitanju (ne)smjenjivanje direktora.

- Prema kolektivnom ugovoru, treba se ponuditi radno mjesto. Moje životno pravilo je da čovjeku treba pomoći, ne odmoći. To što je izgubio moje povjerenje ne znači da ne može raditi neki drugi posao, ali posao direktora ne, kazao je Dukić.

Dodjela gradskih stanova

Razgovor o mogućem kadroviranju unutar Centra za suvremenu umjetnost, kulturu i mlade koji je pokrenula Danijela Vukoša (SDP) Dukić je zaključio da je Vukoša zaposlena iako je HDZ na vlasti.

- Vučetić ne može biti koordinator, on uništi sve čega se dotakne, dodao je Dukić.

Daniel Radeta (SDP) kazao je da gradonačelnik laže zbog čega mu je potpredsjednik Vijeća Bruno Milin dao opomenu za povredu Poslovnika.

Damir Biloglav (DP) podsjetio je da je nedavno izabran za predsjednika Komisije za dodjelu u najam gradskih stanova.

- Dobio sam listu čekanja, pitao sam gdje je lista korisnika socijalnih stanova, a dobio odgovor da je riječ o zaštiti osobnih podataka. Pisao sam nadležnim institucijama i dobio odgovor da nema nikakve prepreke za tim, dapače da je poželjno objaviti korisnike, kazao je Biloglav, na što je gradonačelnik odgovorio:

- Apsolutno se slažem, ako je to tako kako kažete, onda to treba biti javno. Problem je što netko može imati određene potrebe u određenom trenutku, a stan ostane, napravit će se revizija, odgovorio je Dukić.

Parking kod bolnice

Drita Dunatov (NL) pitala je što je gradonačelnik napravio po pitanju naplaćivanja parkinga kod zadarske bolnice.

- Najbolje da dođe ravnatelj OB Zadar pa Vam odgovori. Grad Zadar nema nikakve odgovornosti, parking je bolnički, bolnica je sad pod državom, kazao je Dukić.

Ante Rubeša kritizirao je Marka Vučetića i SDP kazavši, između ostalog, da je on, iz moralnih razloga, dva puta odbio biti na Mostovoj listi za Sabor jer je pretpostavio da će koalirati s HDZ-om te je iz tog razloga Vučetić postao saborski zastupnik.

- Marko Vučetić postao je predsjednik Vijeća zahvaljujući Akciji mladih koja je bila sastavni dio Vijeća puno prije njega, a bit će i nakon što on shvati da u njegovom eksperimentu sudjeluju samo kunići iz SDP-a. Koalicija Srcem za Zadar postala je rugoba, zaključio je Rubeša.

26.03.2024., 12:26h
28. travanj 2024 07:36