<p>Marko Vučetić, predsjednik GV Grada Zadra</p>
Marko Vučetić, predsjednik GV Grada ZadraLinda Vidović
StoryEditor
27. sjednica gv-a

Situacija kulminirala pri raspravi o komunalnoj infrastrukturi, sjednica prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Nakon kraće rasprave, dogovoreno je da će se nastavak sjednice održati nakon Uskrsa. Datum će biti određen u dogovoru s predsjednicima klubova kako bi se pronašao prikladan termin za sve članove vijeća

Nakon Aktualnog sata 27. sjednice Gradskog vijeća Grada Zadra na redu je bio Prijedlog Programa građenja komunalne infrastrukture na području Grada Zadra za 2024. godinu.

Sjednicu su već tada napustili Daniel Radeta, Nino Mrčela i Danijela Vukoša (SDP) i Damir Biloglav (DP).

- Budući da je otišla većina vijećnika koja je namjeravala podržati ovu točku, mi ćemo se sada također povući i nećemo se više vraćati. Građani već godinama žive u smradu i lažima, kazao je Enio Meštrović.

Ante Rubeša (Akcija mladih) burno se obraćao Ivanu Johnu Krstičeviću, direktoru Čistoće, negodovajući zbog nepovećanja plaća radnicima. Nakon toga, članovi Akcije mladih odlučili su napustiti vijećnicu, jasno pokazujući svoje nezadovoljstvo situacijom.

- Ova je točka dodatno opterećenje za naše građane, a nigdje se ne dotiče povećanja plaća. Mi smo uvijek za povećanje plaća, pogotovo na terenu, za to smo se i zalagali kolektivnim ugovorima, istaknuo je Rubeša.

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, odlučio je najaviti prekid sjednice zbog nedostatka kvoruma. U sustavu je bilo prijavljeno 11 vijećnika, što je nedovoljno za uspostavu kvoruma i održavanje zakonitih rasprava i odlučivanja. Stoga, s obzirom na nedostatak mogućnosti za održavanje sjednice, Vučetić je bio primoran donijeti odluku o prekidu.

Predloženo je da se nastavak sjednice održi na Veliki četvrtak ili nakon Uskrsa. Nakon kraće rasprave, dogovoreno je da će se nastavak sjednice ipak održati nakon Uskrsa. Datum će biti određen u dogovoru s predsjednicima klubova kako bi se pronašao prikladan termin za sve članove vijeća.

26.03.2024., 12:51h
28. travanj 2024 05:08