Pijaca ilustracijaLinda Vidović
StoryEditor
TJEDNA ANKETA

Što se kupuje na Tržnici Zadar?

Pitali smo Zadranke i Zadrane, a evo i odgovora...

image

Gospođa Zvjezdana

Linda Vidović

ZVIJEZDANA

Uzela sam blitve i ribe, srdela, to svi volimo. Ribu uvijek kupujem na ribarnici, nikad u supermarketima, kao ni voće i povrće, uzgojim u svom vrtu ili kupim na pijaci. Cijene su iste, nisam primijetila poskupljenje...

image

Gospodin Slavko

Linda Vidović

SLAVKO

Kupujem što mi paše, čega se tada zaželim, najčešće jabuke, špinat... Volim lički sir, tko zna što stavljaju u onaj industrijski sir što se prodaje u trgovinama. A cijene su takve kakve moraju biti, moram jesti i živjeti.

image

Gospođa Danka

Linda Vidović

DANKA

Ništa se ne prodaje, nema žive duše, tu i tamo netko uzme jagode, ali sve u svemu, jako slabo ide. Ljudi jednostavno nemaju novca, nema ni parkinga, a i skup je, svugdje su apartmani, svi su iselili s Poluotoka...

image

Zvonimir Klanac

Linda Vidović

ZVONIMIR KLANAC

Najviše kupujem ribu, uzimam od prijatelja ribu u većim količinama, obično orade i brancin. Skuplje je nego prije, ali volim jesti ribu i jest ću je do kraja života. Voće i povrće kupim u Konzuma, bar je naš, hrvatski.

image

Miro Gulin

Linda Vidović

MIRO GULIN

Kupio sam jabuke jer ih ne mogu uzgojiti u svom vrtu. Uzgajam svoje, ali sve što nemam kupujem na pijaci, nikad u supermarketima. Ribu ne kupujem, sam je lovim. Poskupjelo je sve, ali što ćemo.

image

Gospođa Zora

Linda Vidović

ZORA

Kupila sam salatu i artičoke, sad je sezona. Uvijek kupujem na pijaci, kod istih žena koje znam. Nastojim podržati lokalne proizvođače, bitno mi je da je hrana s OPG-a, pa makar bila malo skuplja. Zdrava hrana je važna.

25.04.2023., 14:13h
26. travanj 2024 12:07