<p>Scena iz filma Posljednji Srbin u Hrvatskoj</p>
Scena iz filma Posljednji Srbin u Hrvatskoj
StoryEditor
Nagrađivana komedija Predraga Ličine

U Kino Zoni večeras horor komedija "Posljednji Srbin u Hrvatskoj"

Urnebesna horor komedija "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" je na rasporedu u srijedu 31. svibnja s početkom od 20 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače

Urnebesnom horor komedijom Predraga Ličine "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" ove srijede zaključit ćemo manifestaciju "H15 – 15 godina u našem filmu. mjesec svibanj", ali i sezonu projekcija u zatvorenom te početi s pripremama za svima omiljeno ljetno kino!

Hrvatska, sedam godina nakon bankrota. U svijetu se vodi borba - voda je postala dragocjenija od nafte. Kako bi ga se dočepali, moćnici su spremni započeti ratove, osvojiti, uništiti, pa čak i podmetnuti zombi virus. Mićo je zagrebački bonvivan čija je dnevna rutina zacrtana negdje između salona za masažu, restorana i kinodvorana u kojima prati filmove svoje omiljene glumice, Franke Anić. Zombi-epidemija tako ga zatječe potpuno nespremnog, ali on hrabro kreće naprijed s teško ostvarivim ciljem: preživjeti!

Nakon što je 90-ih osvojio medijski prostor režijom desetaka glazbenih spotova, Predrag Ličina se potkraj milenija posvetio dokumentarnom filmu "22:04", "Pet plus", "Mladi talenti"), a potom i reklamama te TV seriji "Nedjeljom ujutro, subotom navečer". 2013. izbacuje i svoj prvi kratkometražni film, suludo duhovitu ZF komediju "Teleport Zovko" koja mu donosi nagradu za najbolji film i nagradu publike na festivalu "Sound and Visions" te nagradu za najbolju montažu na Danima hrvatskog filma. Sve je bilo posloženo za njegov dugo spremani dugometražni debi.

U "Posljednjem Srbinu u Hrvatskoj" Ličina se na satiričan način hvata tema nacionalne netrpeljivosti, homofobije, ali i globalnih gorućih problema te ih savršeno "miksa u žanrovski komedije i horora te u konačnici stvara jedan od "najispaljenijih" filmova u recentnoj hrvatskoj (pa i šire) kinematografiji.

Savršeno probranu glumačku ekipu predvodi uvijek pouzdani Krešimir Mikić, a društvo mu čine i Hristina Popović, Tihana Lazović, Dado Ćosić, Bojan Navojec, Marina Redžepović, Dušan Bućan, Nikša Butijer te Sergej Trifunović. Ličinin dugometražni debi osvaja čak 5 nagrada na festivalu u Puli, ali i međunarodna priznanja poput onih na Festivalu fantastičnog filma u Madeiri.

"Posljednji Srbin u Hrvatskoj" je na rasporedu u srijedu 31. svibnja s početkom od 20 h u Koncertnoj dvorani Kneževe palače, a ulaznice po cijeni od 3,98 eura (30 kuna) mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka prikazivanja. Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342. Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

31.05.2023., 09:06h
21. svibanj 2024 14:26