Potezanje konopaSiniša Klarica
StoryEditor
ŠKOLA IZ ZADRA TRI PUTA NAJ U RH - 13 DRŽAVNIH PRVAKA!

U OŠ Smiljevac, nadaleko poznatoj po sportskim uspjesima: Obilježen Hrvatski olimpijski dan...

U sklopu Europskog tjedna sporta učenici Osnovne škole obilježili su Hrvatski olimpijski dan.

image

Natjecanja su održana pod budnim okom nastavnika

Siniša Klarica

Obilježavanje je trebalo biti 10. rujna ali je odgođeno zbog lošeg vremena. Kako nam je rekao ravnatelj Bernard Kotlar, OŠ Smiljevac nadaleko je poznata po sportskim uspjesima.

Ponosni smo što su mnogi poznati hrvatski sportaši potekli iz naše škole. To su rukometaši braća Valčić, hrvatska košarkaška reprezentativka Korana Longin, kadetski prvak Hrvatske u hrvanju Roko Strika i nogi atletičari, rekao je ravnatelj Bernard Kotlar...

U proteklih deset godina, naša škola je 3 puta proglašena kao najuspješnija škola u Hrvatskoj. Jednom je bila druga, a jednom treća. Imamo ukupno 13 državnih prvaka i isto toliko viceprvaka. Ponosni smo što su mnogi poznati hrvatski sportaši potekli iz naše škole. To su rukometaši braća Valčić, hrvatska košarkaška reprezentativka Korana Longin, kadetski prvak Hrvatske u hrvanju Roko Strika i nogi atletičari, rekao je ravnatelj Bernard Kotlar.

image

Sedmaši i osmaši natjecali su se u potezanju konopa

Siniša Klarica

Olimpijski dan u Smiljevcu zamišljen je kao manifestacija koja će djeci približiti "manje" atraktivne sportove, ali sportove koje su proslavili zemlju i grad.

Kulminacija je bila potezanje konopa u kojem su snage odmjeravali i sedmaši i osmaši zadarske super-sport škole Smiljevac...

Tako je petim i šestim razredima sat veslanja održao brončani olimpijac Branimir Vujević danas trener u VK Jadranu Veslanje se prezentiralo video materijalom i demonstracijom veslanja na veslačkim ergometrima.

image

Konopaši povbjednici 8. C

Siniša Klarica

Drugašima je upriličena prezentacija tenisa koju su vodili treneri iz TK Zadar, dok su trećaši i četvrtaši u školskoj dvorani mogli vidjeti demonstraciju hrvanja.

image

Hrvanje na Smiljevcu

Siniša Klarica

Kulminacija je bila potezanje konopa u kojem su snage odmjeravali i sedmaši i osmaši zadarske super-sport škole Smiljevac.

image

Olimpijski dan na Smiljevcu

Siniša Klarica
23.09.2022., 15:10h
SINIŠA KLARICA
24. travanj 2024 06:29