<p>Veleposlanik Republike Italije Paolo Trichilo u nastupnom posjetu Sveučilištu u Zadru</p>
Veleposlanik Republike Italije Paolo Trichilo u nastupnom posjetu Sveučilištu u ZadruSveučilište U Zadru
StoryEditor
NASTUPNI POSJET

Veleposlanik Republike Italije u RH Paolo Trichilo na Sveučilištu u Zadru

Nadamo se da ćemo kroz nove projekte, posebice povezivanje društvenih i humanističkih znanosti s prirodnima, uspostaviti još čvršću suradnju, rekao je Lukić

Veleposlanik Republike Italije u RH Paolo Trichilo danas je u pratnji konzularne predstavnice Adriane Grubelić boravio u nastupnom posjetu Sveučilištu Zadru, gdje su ga primili prorektori prof. dr. sc. Anita Pavić Pintarić i prof. dr. sc. Marko Lukić. Veleposlanik Trichilo odabrao je Zadar za jedan od gradova koje je prve posjetio, s obzirom na višestoljetne veze i suradnju između ove sredine i talijanskih gradova.

Prorektor Lukić i pročelnica Odjela za talijanistiku izv. prof. dr. sc. Ana Bukvić ukazali su na primjere izvrsne suradnje s više obrazovnih ustanova, posebno sa Sveučilištem u Padovi i Sveučilištem u Firenci, bilo da se radi o organiziranju znanstvenih konferencija ili gostovanju profesora.

- Mnoge od tih veza traju godinama, nadamo se da ćemo kroz nove projekte, posebice povezivanje društvenih i humanističkih znanosti s prirodnima, uspostaviti još čvršću suradnju, rekao je Lukić.

Nj. E. veleposlanik Trichilo ukazao je na mogućnost novog pristupa i istraživanja tema iz zajedničke prošlosti, među kojima su danas zaboravljeni kompozitori i književnici, o kojima postoji arhivska građa.

- Veleposlanstvo će pružiti podršku projektima koji povezuju dvije kulture, bilo da se radi o izložbama, koncertima ili povezivanju kulturnih ustanova. Uvjeren sam da ćemo naći prostor za unaprjeđenje suradnje, rekao je Trichilo.

09.04.2024., 15:13h
29. travanj 2024 19:55