<p>Izložba ”Advent u muzeju”</p>
Izložba ”Advent u muzeju”Špud
StoryEditor
"Advent u muzeju"

Izložba radova učenika ŠPUD-a otvara se u četvrtak u MAS-u

Sveti Nikola i Lucija, Krampus, Rudolf, vilenjaci samo su neki od motiva koji nastanjuju maštovite i bajkovite zidne formate maturanata ŠPUD-a, kazao je Josip Mišulić

Nova izložba radova učenika završnih razreda grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar pod nazivom "Advent u Muzeju", otvorit će se u četvrtak, 14. prosinca 2023. u 12,00 sati u Muzeju antičkog stakla u Zadru.

Ova izložba rezultat je još jedne u nizu uspješnih suradnji koje Muzej antičkog stakla u Zadru ostvaruje s učenicima ŠPUD-a Zadar.

- Serija plakata i pripadajuća izložba adventske tematike samo su nastavak aktivnosti koje učenici ove generacije Škole primijenjene umjetnosti i dizajna provode već nekoliko zadnjih godina u suradnji s Muzejom antičkog stakla u Zadru. Učenici grafičkog odjela ponovno su pokazali svu raskoš svog talenta od samog vizualnog oblikovanja do tehničke realizacije gotovih grafičkih proizvoda. Moderni pogledi i tendencije vidljivi su kako u samom likovnom pristupu i shvaćanju tako i u odabiru samih tehnika gdje mahom prevladava računalna grafika i digitalni alati. Unatoč navedenom, plakati nisu nipošto lišeni topline i boja blagdanskog duha i ozračja. Sveti Nikola i Lucija, Krampus, Rudolf, vilenjaci samo su neki od motiva koji nastanjuju maštovite i bajkovite zidne formate maturanata ŠPUD-a, kazao je Josip Mišulić, prof.

- Muzej kao polazna točka za upoznavanje učenika s bogatom staklenom kulturnom baštinom stvara čvrste temelje za senzibilitet prema likovnom oblikovanju i realizaciji učeničkih vizualnih ostvarenja. Povezivanje škole i Muzeja kroz radionice i predavanja omogučilo je da se učenicima prenesu nova znanja i vještine te da sudjeluju u pripremi i postavljanju izložbe čiji su ujedno i autori. Zahvaljujući vrijednoj suradnji sa stručnjacima u Muzeju antičkog stakla stvorila se sinergija znanja i umjetničkog nadahnuća koja se ogleda u učeničkim autorskim djelima te služi kao inspiracija za buduće generacije, zaključila je Jelena Franulović, prof.

12.12.2023., 08:55h
11. svibanj 2024 15:19