Igrajmo seBojan Bogdanić
StoryEditor
HNK

Kazališna udruga Igrajmo se proslavila svoj 20. rođendan

Samo u ovoj godini Igrajmo se premijerno je izvela 3 predstave

Kazališna udruga Igrajmo se Zadar je 22.12.2023. u zadarskom HNK godine u zaokružila svoj 20.rođendan i još jednu iznimnu i uspješnu godinu. U 20 godina rada kroz program Igrajmo se prošlo je preko 2000 djece, a realizirano preko 60 predstava većina autorskih.

Samo u ovoj godini Igrajmo se premijerno je izvela 3 predstave:

Poučak o suglasnosti, 2 puta

Zapisi s igrališta, zbog zanimanje publike izvedena 4. put

Ja ti on mi vi oni, premijerno izvedena 22.12., a u njoj su nam se u posebnom svjetlu predstavili najstariji polaznici Igrajmo se.

Po mnogočemu drugačija predstava koja je očekujući edukativna i poučna, aktualne tematike, namijenjena svim uzrastima predstavila i dramsku metodu u nastavi hrvatskoga jezika, te jezik kao nastavni sadržaj vješto predstavila kao zanimljivo i drugačije što će vjerujemo posebno privući publiku kojoj je prvenstveno i namijenjena, a one starije ostatkom sadržaja potaknuti na razmišljanje dok će najmlađe sigurno privući zanimljiva igra i vizualni identitet predstave.

Udruga je u ovoj godini organizirala Kazališni vikend za djecu i mlade (prvo događanje takvog tipa u Zadru) i to međunarodnog karaktera pri čemu je ugostila Pozorište mladih Tuzle koje se predstavilo nagrađivanom predstavom Crtež generacije. Igrala je i dramske igre na ulicama našega Zadra te kazalište i dramsku igru predstavila na drugačiji način i približila publici.

U sklopu Vikenda svoju povijest od 20 godina rada predstavila je i izložbom kazališne fotografije u galeriji ZadArt.

Nakon premijere predstave Ja ti on mi vi oni kojom su zaokružili ovu iznimnu i uspješnu godinu uslijedio je 10. NOBI za 2023.godinu. Voditelji programa bili su Jakov Ćuković i Nika Fišter inače dobitnici Nobi-ja 2022.godine.

U sklopu programa prikazan je film mlade redateljice i filmske producentice Marte Klapan koji je za ovu priliku i kao posljedicu filmske radionice uredila s najmlađim grupama.

NOBI svake godine dodjeljuje stručno povjerenstvo.

Ove godine u sastavu: Nenad Pavlović, glumac i profesor Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Anita Goreta, kostimografkinja i dugogodišnja suradnica Igrajmo se i Matija Šango Šimurina, dramska pedagoginja, prof.hrvatskoga jezika i voditeljica Igrajmo se.

image

Igrajmo se

Bojan Bogdanić

Nagrada NOBI utemeljena je 2013. godine, a dodjeljuje se za najbolja glumačka ostvarenja za proteklu godinu za svaku pojedinu glumačku grupu pri Igrajmo se. NOBI od latinske riječi nobile što znači plemenit napominje važnost i plemenitost rada s djecom i mladima.

Odatle inspiracija za naziv ove vrijedne nagrade.

DOBITINICI 10. NOBI-ja za 2023.godinu su:

1. grupa: Sofija Penga,Vita Delaš

2. Grupa: Mate Zalović, Jakov Soldo

3. Grupa: Maja Žuanić, Roko Adžić

4. Grupa: Natali Anić, Matija Ivanov

Program je završen pjesmom Ključ života u izvedbi mladih glazbenika Karla Klarića i Marite Klarić koji su inače sudjelovali i kao mladi suradnici u 2023.

image

Igrajmo se

Bojan Bogdanić
24.12.2023., 10:31h
19. svibanj 2024 08:58