TOP EMITIRANJAHdu
StoryEditor
LET 3 NE LETI S BROJA 1

MAMA ŠČ I dalje najemitiranija pjesma u RH, odličan i Jure Brkljača...

Pjesma Mama ŠČ! (Dallas Records) u izvedbi grupe Let 3 treći uzastopni tjedan je na vrhu liste HR Top 40. Time su postali prvi rock izvođač koji su spojili najmanje tri tjedna na broju jedan mjerenja emitiranja domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru od grupe Vatra prošle jeseni...

Pjesma Mama ŠČ! (Dallas Records) u izvedbi grupe Let 3 treći uzastopni tjedan je na vrhu liste HR Top 40. Time su postali prvi rock izvođač koji su spojili najmanje tri tjedna na broju jedan mjerenja emitiranja domaćih singlova u hrvatskom radijskom eteru od grupe Vatra prošle jeseni.

Saša Lozar s naslovom Lagano na vrijeme (Agapa) popeo se na drugu poziciju, dok je broj tri pripao sastavu Pravila igre sa singlom Luđak (Croatia Records/Gema Produkcija). Leteći odred s pjesmom Hodajmo po mjesecu (Croatia Records) ušao je među najemitiranije na četvrto mjesto, a Top 5 zatvara Mia Dimšić s baladom Stranac kojeg znam (Croatia Records).

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 27. veljače do 5. ožujka 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer...

image

TOP EMITIRANJA

Hdu

S ovotjednim rezultatom, članovi grupe Let 3 postali su tek drugi hrvatski eurovizijski predstavnici s tri ili više tjedana na vrhu HR Top 30. Otkako se Hrvatska vratila na natjecanje 2016. godine, šest hrvatskih predstavnika došlo je na prvo mjesto liste...

Jedini hrvatski natjecatelj s više tjedana na broju jedan od benda Let 3 jest Albina sa singlom Tick-Tock (Universal Music Hrvatska). Pobjednica Dore 2021. boravila je na vrhu liste ukupno sedam tjedana, od čega pet uzastopnih (od 1. do 29. ožujka, 10. i 31. svibnja). Mia Dimšić s baladom Guilty Pleasure (Croatia Records) i Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre (Croatia Records) boravili su na prvoj poziciji po dva tjedna, dok su jedan tjedan na vrhu ubilježili Jacques Houdek sa singlom My Friend (Jacques Houdek) iz 2017. i Roko Blažević s naslovom The Dream (Jacques Houdek) iz 2019.

A jedine predstavnice koje nisu došle na prvo mjesto bile su Nina Kraljić s pjesmom Lighthouse (Universal Music Hrvatska) (broj 4 u izvještaju od 19. svibnja 2016.) i Franka s jazz baladom Crazy (Karpo Media) (broj 2 u izvještaju od 2. travnja 2018.).

Mama ŠČ! jedna je od tri pjesme Dore 2023. koja je ostala u rezultatima mjerenja. Preostala dva natjecatelja Dore među 40 su detour sa singlom Master blaster (Aquarius Records) i Top of the Pop feat. Mario 5reković s pjesmom Putovanje (Croatia Records).

Ovotjedna lista bilježi čak 15 novih ulaza. To je najveći broj noviteta na HR Top 40 od 11. travnja 2022., kada je također 15 singlova po prvi puta ušlo među najemitiranije. I tada je u pitanju bila objava pjesama Zagrebačkog festivala. S druge strane, po treći puta ove godine (nakon 6. i 27. veljače), lista ne bilježi nijedan povratak na listu.

Jedan od razloga velikom broju noviteta jest skorašnje održavanje 70. izdanja Zagrebačkog festivala, čije pjesme su u tjednu mjerenja puštene u radijski eter...

Najviši novi plasman (broj 4) ostvario je sastav Leteći odred s pjesmom Hodajmo po mjesecu (Croatia Records). U pitanju je njihova prva diskografska objava nakon osam mjeseci. Tada je izašao singl Lažeš i kada plačeš (Croatia Records), koji je boravio na HR Top 40 deset tjedana.

S naslovom Hodajmo po mjesecu Leteći odred će nastupati na Zagrebačkom festivalu.

Osim što je jedna pjesma Zagrebačkog festivala ostvarila najviši novi ulaz, druga pjesma s istog natjecanja ostvarila je najviši skok u odnosu na protekli tjedan. Radi se o baladi Stranac kojeg znam u izvedbi kantautorice Mije Dimšić, koja se popela za 22 mjesta (s 27. na pet mjesto). Singl Stranac kojeg znam je prva diskografska objava Mije Dimšić od kraja listopada 2022. godine, kada je ušla među najemitiranije s izdanjem Sunce moje...

Stranac kojeg znam nije jedina pjesma Mije Dimšić koja je ostvarila skok za 20 i više mjesta. U izvještaju od 28. veljače 2022. godine, Mia Dimšić ušla je na HR Top 40 s baladom Guilty Pleasure na 23. poziciju. Nakon pobjede na Dori 2022., singl Guilty Pleasure ostvario je skok od 22 mjesta, čime je došao na broj jedan.

"Zahvaljujem svim radijskim urednicima koji su na svoje playliste uvrstili pjesmu ‘Stranac kojeg znam‘, od mene i cijelog autorskog tima. Upravo pripremamo i spot pa jedva čekamno da vidite i ovaj vizualni dio. Veselimo se i prvom live nastupu s pjesmom na pozornici Zagrebačkog festivala 17. ožujka", izjavila je Mia Dimšić povodom ulaza na listu.

Gledajući samo pjesme Zagrebačkog festivala, osim benda Leteći odred, na HR Top 40 ovoga tjedna ušli su Gina (U mojim tajnim notama, Aquarius Records, br. 9), suradnja Nikoline Tomljanović i Tonke (Vlak za Santa Fe, Dallas Records, br. 12),  Antonia Dora (Igračka, Tonika/Croatia Records, br. 14), duet grupe Feminnem s reperom Alejuandrom Buendijom (Trending, Croatia Records/Karpo Media, br. 16), The Splitters (Svjetlost, Croatia Records, br. 20), Mateo Pilat (Mantra, Aquarius Records, br. 22), Ivan Ive Županović (Noćas mi je rekla, Scardona, br. 24), Amir Kazić Leo (Rijeka života, Croatia Records, br. 25), duet Albine i Đane (Žar, Universal Music Hrvatska, br. 26), Tedi Spalato (Slomljena krila, Scardona, br. 28) i Lea Dekleva i Chord Company (Na slobodi, Aquarius Records, br. 30).

"U Kaliforniji sam, vozim auto Santa Fe na cesti Sante Fe road... i primam divne vijesti o ‘Vlaku za Santa Fe‘. Silno sam sretna. Izvrstan autor Aljoša, Tonka predivnoga glasa, odličan producent Matej Zec... kakvo divno okruženje ljudi i glazbenika", poručila je Nikolina Tomljanović, koja je ušla na broj 12 liste, i dodala, "još uvijek mi je nestvarno i velika čast raditi s tako divnim ljudima. Hvala svima što su prepoznali kvalitetu pjesme i suradnje, našu zajedničku energiju."

Amir Kazić Leo, koji je ušao na listu po prvi puta nakon 21 mjeseca, također je izrazio zadovoljstvo ulaskom na listu: "Jako me veseli što je publika, a i struka prepoznala pjesmu ‘Rijeka života‘ i što je ona našla svoje mjesto među HR TOP 40. Ja se nadam da je ovo samo početak i da će pjesma iz tjedna u tjedan ići ka vrhu, no najbitnije je da nađe svoj put do srca publike."

Od 15 ovotjednih novih ulaza, tri naslova ne pripadaju repertoaru Zagrebačkog festivala. U pitanju su pjesme Zajedno sami (Dallas Records) grupe Vatra (broj 8), Sreća je propast za tugu (Hit Records) u izvedbi Jure Brkljače (broj 13) i Cura s kvarta (Hiljson Mandela) trapera Hiljsona Mandele (broj 19).

Singl Zajedno sami jest prvi naslov grupe Vatra objavljen nakon izlaska albuma Javi se kad stigneš (Dallas Records). Time je Vatra zaključila četverogodišnji ciklus tijekom kojeg je objavljeno sedam pjesama. Od njih sedam, četiri pjesme su došle na vodeću poziciju liste HR Top 40.

"Sretan sam i zahvalan zbog činjenica da je svih sedam objavljenih singlova s našeg aktualnog albuma ‘Javi se kad stigneš‘ ušlo u top 10 najvrćenijih pjesama u HR. Upravo se okrećemo radu na novom albumu i nadamo se da će ista sudbina zadesiti i nove pjesme", riječi su frontmena Ivana Dečaka.

image

TOP EMITIRANJA

Hdu

Gotovo devet mjeseci nakon balade Postoji san, Jure Brkljača ušao je na 13. mjesto s naslovom Sreća je propast za tugu (Hit Records). Riječ je o drugom singlu s drugog albuma zadarskog pjevača, koji tek treba ugledati svjetlo dana. S ovom pjesmom, Jure Brkljača ponovno je udružio snage s autorom Miroslavom Rusom.

"Želim se zahvaliti svim urednicima i publici koji su prepoznali pjesmu. Pjesmom ‘Sreća je propast za tugu‘ šaljemo jednu poruku koja nas diže i motivira, a to je da budemo sretni, a s kojom također započinjem priču oko svog drugog albuma, na kojem radimo svo ovo vrijeme", kazao je Jure Brkljača, ujedno se zahvalivši suradnicima Miroslavu Rusu i Mihaelu Blumu i ekipi iz svoje diskografske kuće...

Među 20 najemitiranijih, točnije na 19. mjestu, našao se i Hiljson Mandela sa singlom Cura s kvarta. U pitanju je njegovo prvo samostalno izdanje s kojim je došao na HR Top 40. Ranijih godina, Hiljson Mandela je boravio među najemitiranijima s pjesmom Ova ljubav (Rubikon Sound Factory), nastalom u suradnji sa Zsa Zsom, i naslovom NLO (Aquarius Records) s Miach (trenutno broj 27).

"Velika mi je čast da uoči nominacije za Porin u kategoriji najbolji hip-hop album, radijski pročišćena verzija pjesme ‘Cura s kvarta‘ s mog nominiranog albuma ‘Mandela Effect‘ već u prvom tjednu emitiranja nalazi svoje mjesto na prestižnoj HR Top 40 ljestvici", izjavio je Hiljson Mandela.

Osim na radiju, naslov Cura s kvarta ostvario je dobre rezultate i na glazbenim streaming platformama. Od 16. svibnja, kada je Hiljson Mandela objavio album Mandela Effect, pjesma Cura s kvarta preslušana je više od 1,2 milijuna puta na Spotifyju i boravila je na listi Croatia Songs magazina Billboard.

Prema podacima slušanosti po regijama, pjesma Mama ŠČ! u izvedbi benda Let 3 predvodi četiri regije – Dalmacija, Istra i Primorje, Slavonija i Zagorje. U regijama Grad Zagreb i Središnja Hrvatska najemitiraniji singl je Lagano na vrijeme u izvedbi Saše Lozara.

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify...

15.03.2023., 15:37h
ZADARSKI TJEDNIK
15. svibanj 2024 07:48