Noć muzeja u PaguElvis Šmit/radio Pag
StoryEditor
NOĆ MUZEJA

Noć otvorenih izložbi u Pagu okupila brojne zainteresirane građane

Ove godine manifestaciji se pridružila i Srednja škola Bartula Kašića pod sloganom "Noć muzeja u školi"

"Noć muzeja" je manifestacija koju od 2005. godine organizira Hrvatsko muzejsko društvo, a ove godine održala se devetnaesti put. Na taj dan Turistička zajednica Grada Paga zadnjih nekoliko godina u gradu Pagu organizira besplatno razgledavanje izložbi, a galerije i stalni postavi zadnji petak u siječnju otvaraju svoja vrata posjetiteljima.

image

Noć muzeja u Pagu

Elvis Šmit/radio Pag

Svi zainteresirani mogli su razgledati Galeriju paške čipke, Etno kuću KUD-a Družina, izložbu Bartula Kašića na Trgu Petra Krešimira IV, Stalni postav izložbe solarstva u I Magazinu soli te Stalni postav izložbe crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite u Koludraškoj ulici gdje je Jasna Magaš sa učenicama Osnovne škole Juraj Dalmatinac demonstrirala kako se šije paška čipka.

image

Noć muzeja u Pagu

Elvis Šmit/radio Pag

Ove godine manifestaciji se pridružila i Srednja škola Bartula Kašića pod sloganom "Noć muzeja u školi". U prostoru škole prof.dr.sc. Ivo Fabijanić održao je znanstveno-popularno predavanje "Boli li nas više kada na ranu stavimo sol ili papar?", a Gradska knjižnica Pag izložila je zbirku biografija i autobiografija iz fundusa knjižnice. Posjetitelji su mogli između ostalog razgledati radove zadruge "Slani škoj", dio izložbe o stoljeću rada Gradske glazbe Pag, zbirku starih razglednica iz nekoliko privatnih zbirki, podružit se uz tombulu i okrepit slasticama koje su pripremili učenici ugostiteljskog smjera. (Elvis Šmit/Radio Pag)

29.01.2024., 10:16h
03. svibanj 2024 19:55