<p>ZADAR ČITA - GKZD</p>
ZADAR ČITA - GKZDGkzd
StoryEditor
GRADSKA KNJIŽNICA

Od 6. do 11.ožujka: Biraju najbolji straničnik, predstavljaju izložbu i knjigu - Zamrznuta glazba... Tu su i medioteka, kvizovi, radionice, čitaonice, antikvarijat, predavanja, druženja...

Povodom manifestacije Zadar čita Gradska knjižnica Zadar poziva djecu u dobi od 8 do 14 godina da se pridruže izazovu izrade straničnika...

Obavijesti iz Gradske knjižnice Zadar za tjedan od 6. do 11. ožujka 2023. god.

PONEDJELJAK, 6. OŽUJKA 2023.

09:30-10:30, Dječji odjel, Upoznajmo knjižnicu!. U posjet Gradskoj knjižnici Zadar dolazi skupina djece iz DV Sunce PO Jazine.

org. Gradska knjižnica Zadar

 

UTORAK, 7. OŽUJKA 2023.

16:00-17:00, Dječji odjel, Utorkom u 4: redovita radionica za djecu

org. Gradska knjižnica Zadar

16:00-17:00, Ogranak Ploča, Zajedno kroz priče, redovita radionica za djecu

org. Gradska knjižnica Zadar

17:00-18:00, Ogranak Crno, Čitamo, maštamo, stvaramo. Čitanje priče i kreativna radionica za djecu

org. Gradska knjižnica Zadar

17:30-19:00, MMD, Tri suvremena kvebečka romana (Žena koja bježi Anaïs Barbeau-Lavalette,Viralno Maurizija Segure i Nikolski Nicolasa Dicknera) koje je 2021. godine objavila izdavačka kuća Leykam international. Na predstavljanju će sudjelovati Vanda Mikšić, Eugenia Ehgartner i Mirna Sindičić Sabljo, a video linkom će se uključiti i jedan od prevedenih autora.

org. Kanadsko veleposlanstvo u Hrvatskoj; Sveučilište u Zadru, Odjel za francuske i frankofonske studije; Leykam international

 

SRIJEDA, 8. OŽUJKA 2023.  

 

08:00-10:00, Ogranak ”Aleksandar Stipčević” – Arbanasi, Mjerenje tlaka i šećera.

Tlak i šećer mjere medicinske sestre iz Doma zdravlja Zadarske županije.

org. Gradska knjižnica Zadar, Dom zdravlja Zadarske županije

08:00-09:00, Ogranak Ploča, Mjerenje tlaka i šećera.

Tlak i šećer mjere medicinske sestre iz Doma zdravlja Zadarske županije.

org. Gradska knjižnica Zadar, Dom zdravlja Zadarske županije

08:00-09:30, Ogranak Bili brig, Mjerenje tlaka i šećera.

Tlak i šećer mjere medicinske sestre iz Doma zdravlja Zadarske županije.

org. Gradska knjižnica Zadar, Dom zdravlja Zadarske županije

09:00-10:00, Ogranak Grad, Mjerenje tlaka i šećera.

Tlak i šećer mjere medicinske sestre iz Doma zdravlja Zadarske županije.

org. Gradska knjižnica Zadar, Dom zdravlja zadarske županije

09:00-10:00, Ogranak Crno, Druženje uz priču. Čitanje priče za djecu iz obližnjeg vrtića.

org. Gradska knjižnica Zadar

10:00-11:00, Dom Sfinga, 65+ razloga da ti čitam. Djelatnici Knjižnice čitaju korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Zadar. Program se održava u sklopu kampanje,,Mozak treba vježbati. Najbolje čitanjem.".

org. Gradska knjižnica Zadar

12:30-13:00, Ogranak Bili brig, Evo tete pričalice! Knjižničarke čitaju djeci u Dječjem vrtiću Smiješak.

org. Gradska knjižnica Zadar

17:00-18:00, Ogranak Grad, Sve niče iz priče, čitanje priče i kreativna radionica za djecu.

org. Gradska knjižnica Zadar

17:00-18:00, Ogranak Grad, Klub čitatelja za umirovljenike Zlatna liga. Voditeljica kluba je Slavica Kovač. umirovljena prof. hrvatskoga jezika.

org. Gradska knjižnica Zadar

18:00-19:30, MMD, Zamrznuta glazba. Svijet jazza obogaćen je za novu knjigu Davora Hrvoja. U izdanju Ex librisa objavljena je Zamrznuta glazba – knjiga koja donosi razgovore s uglednim jazz glazbenicima kao što su Carla Bley, Larry Coryell, Hugh Masekela, Pat Metheny, Archie Shepp, Wayne Shorter, Reggie Workman i mnogi drugi. Uz autora Davora Hrvoja sudjeluju i Melita Ivković, Dina Bušić i zadarski jazz-glazbenik Renato Švorinić.

org. Američki kutak Gradske knjižnice Zadar

 

ČETVRTAK, 9. OŽUJKA 2023.

12:00-13:00, Ogranak Bili brig, Evo tete pričalice!. Knjižničarke čitaju djeci u DV "Maslačak" - Tratinčica.

org. Gradska knjižnica Zadar

16:00-17:00, Ogranak Ploča, Kreativni kutak. Kreativna radionica za djecu i roditelje, tematski vezana uz prigodni datum ili pročitanu slikovnicu..

org. Gradska knjižnica Zadar

17:00-18:00, Ogranak „Aleksandar Stipčević“ – Arbanasi, Druženje uz priču. Čitanje priče i kreativna radionica za djecu nižih razreda osnovne škole.

org. Gradska knjižnica Zadar

17:00-18:00, Ogranak Crno, radionica za djecu Čitamo, maštamo, stvaramo. Čitanje priče i kreativna radionica

org. Gradska knjižnica Zadar

17:30-18:30, Dječji odjel, Knjigom oko svijeta, Program namijenjen djeci nižih razreda osnovne škole. Zajedno s djecom ćemo kroz priču, igre i kvizove otkrivati zemlje svijeta i razvijati pozitivan stav prema drugim kulturama. Radionice će se održavati četvrtkom u 17.30 h u Multimedijalnoj dvorani ili Dječjem odjelu Gradske knjižnice Zadar. Zbog ograničenog broja sudionika potrebne su prijave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

org. Gradska knjižnica Zadar

19:30-20:30, Čitaonica tiska, Klub čitatelja francuske književnosti.

org. Hrvatsko-francuska udruga i Sveučilište u Zadru

 

PETAK, 10. OŽUJKA 2023.

10:00-11:00, Područna škola Murvica, Posjet bibliokombija. Bibliokombi novo je vozilo Gradske knjižnice Zadar nabavljeno u sklopu projekta Uključi se knjigom financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

org. Gradska knjižnica Zadar

 

SUBOTA, 11. OŽUJKA 2023.

10.00-11:00, Mediateka, Zajedno s mladima (Klub čitatelja za srednjoškolce). Zajedno s mladima krovni je naziv klubova koje je Knjižnica pokrenula u dogovoru s mladim korisnicima a prema njihovim iskazanim interesima.

Klub čitatelja za srednjoškolce: članovi biraju knjigu koju će svi pročitati i na sljedećem sastanku razgovaraju o svojim dojmovima (stilu pisanja, atmosferi, likovima, uvjerljivosti radnje…). Otvoreno za sve srednjoškolce koji vole čitati i o pročitanome raspravljati.org. Gradska knjižnica Zadar

11.00-13:00, Mediateka, Zajedno s mladima (Anime klub). Zajedno s mladima krovni je naziv klubova koje je Knjižnica pokrenula u dogovoru s mladim korisnicima a prema njihovim iskazanim interesima.

Anime klub: članovi biraju Anime (japanski animirani film) koji će svi pogledati i na sljedećem sastanku razgovarati o dojmovima (animaciji, glazbenoj podlozi, likovima, priči…) te odigrati neku igru koju za svaki susret osmišljava drugi član kluba (Kahoot kviz, Iz kojeg je Animea ovaj lik…). Otvoreno za sve srednjoškolce koji vole gledati Anime.

org. Gradska knjižnica Zadar

11:00-12:00, Ogranak Grad, Sve niče iz priče, čitanje priče i kreativna radionica za djecu.

org. Gradska knjižnica Zadar

IZLOŽBE I OSTALE OBAVIJESTI:

Od 6. do 18. ožujka 2023., Ulazni dio, Zamrznuta glazba. Autor izložbe i istoimene knjige strastveni je zaljubljenik i promotor jazza Davor Hrvoj koji je imao privilegiju što su mu ispred objektiva prodefilirali mnogi velikani jazza. Intervjue s njima smatra najboljim dijelom svog posla: „jedna od najvažnijih stvari u takvim situacijama što glazbenici vole govoriti o jazzu, a na meni je da što bolje i vjernije prenesem duh, atmosferu jednog čarobnog svijeta u kojem vlada zajedništvo, u kojem je ljubav prema glazbi i ljudima koji je sviraju iznad svega“.

org. Američki kutak Gradske knjižnice Zadar

14. veljače do 14. ožujka 2023., Čitam, dam, sretan sam

Gradska knjižnica Zadar pridružuje se akciji prikupljanja i darivanja slikovnica i knjiga u sklopu kampanje Čitaj mi! Moto akcije je Čitam, dam sretan sam. Svoju knjigu daruj, tuđe srce obraduj! Knjige će se prikupljati na Dječjem odjelu, u ograncima i bibliobusima. Akcija traje od 14. veljače do 14. ožujka 2023., a prikupljene slikovnice i knjige doći će u ruke onih kojima trebaju.

Međunarodni dan darivanja knjigom obilježava se 14. veljače i volonterski je projekt kojim se želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju kod djece te ih potaknuti da više čitaju. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

org. Gradska knjižnica Zadar

Do isteka zaliha, Antikvarijat u Knjižnici,

prodaja otpisanih naslova po popularnim cijenama... – do  isteka zaliha

org. Gradska knjižnica Zadar

Od 6. do 18. ožujka 2023, Biramo najbolji straničnik!

Povodom manifestacije Zadar čita Gradska knjižnica Zadar poziva djecu u dobi od 8 do 14 godina da se pridruže izazovu izrade straničnika. Sve zainteresirane pozivamo da osmisle i izrade straničnik prema temi ovogodišnje manifestacije Zadar čita, a to je smijeh. Inspiraciju potražite u knjigama koje su vas nasmijale i razveselile. U izazovu možete sudjelovati s najviše tri straničnika koji moraju biti točno određenih dimenzija: 52x232mm (korisni prostor = 46x226mm uz 3 mm napusta). Straničnici mogu biti izrađeni bilo kojom crtačkom, grafičkom ili slikarskom tehnikom. Radovi se mogu osobno donijeti na Dječji odjel Gradske knjižnice Zadar ili poslati poštom na adresu Stjepana Radića 11 b, 23 000 Zadar. Potrebno je navesti ime i prezime, dob te kontakt. Izazov traje od 6. do 18. ožujka 2023. Po završetku izazova izabrat će se najbolji straničnik koji će ujedno biti i otisnut, kao nagrada autoru za njegov rad.

org. Gradska knjižnica Zadar

Do 15. travnja 2023.g. privremeno se zatvara parking iza Gradske knjižnice Zadar (Ul. S. Radića 11b) zbog radova na parternom uređenju okoliša Centra za mlade koji se izvodi kroz provedbu projekta ‘‘Centar za mlade (faza II) – Parterno uređenje okoliša Centra za mlade u sklopu bivše vojarne u ulici Stjepana Radića‘‘. koji sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda.

05.03.2023., 12:42h
ZADARSKI TJEDNIK
06. svibanj 2024 05:12