<p>Plakat događanja</p>
Plakat događanjaRheoloŠki Muzej Zadar
StoryEditor
ZADAR ČITA

OTPERJAT ĆU Što je smijeh, zašto se od pamtivijeka traži recept kako ga izazvati i kako se sve može koristiti? Odgovori- u Arheološkom muzeju, 24.3.!

I ove godine Arheološki muzej Zadar u suradnji s Klasičnom gimnazijom Ivana Pavla II. s pravom javnosti sudjeluju u manifestaciji Zadar Čita...

I ove godine Arheološki muzej Zadar u suradnji s Klasičnom gimnazijom Ivana Pavla II.  s pravom javnosti  sudjeluju u manifestaciji Zadar Čita.

Program pod nazivom Otperjat ću održat će se u petak, 24.03.2023. u 11sati u knjižnici  Arheološkog muzeja Zadar.

Što je smijeh, zašto se od pamtivijeka traži recept kako ga izazvati i kako se sve može koristiti?

Stari Grci pronašli su i usavršili jedan od najsuptilnijih načina za proizvodnju smijeha – komediju. Njome su mogli duhovito ukazivati na probleme tadašnjeg društva i provocirati promjene.

Kroz prizmu izvornog djela najvećeg grčkoga komediografa Aristofana, komedije “Ptice”, u obliku radionice obradit će se motiv humora i prikazati na koji se način može popločati put prema boljem svijetu - u protivnom će(mo) “otperjati”.

Radionicu čini vođena igra temeljena na izabranim dijelovima teksta i neobičnim predmetima kojom se sudionici potiču na proaktivnost, a usmjerava ih se i na čitanje djela antičke književnosti. 

Inače, radionicu vodi Ana Fundak, prof., a sudjeluju učenici trećih i četvrtih razreda Klasične gimnazije Ivana Pavla II. s pravom javnosti. Koordinatorice programa su Marina Maruna, knjižničarska savjetnica i Katarina Vukić, stručna suradnica knjižničarka- izvijestila je Marina Brkić voditeljica Odjela za marketing i odnose s javnošću Arheološkog muzeja Zadar...

22.03.2023., 16:11h
ZADARSKI TJEDNIK
24. travanj 2024 12:50