20071
Gradska KnjiŽnica Zadar
StoryEditor
U ponedjeljak, 29. travnja

Otvorenje izložbe Zadar Baština u Gradskoj knjižnici

Izložba je nastala kao rezultat istraživanja u sklopu izvannastavne aktivnosti i školskog projekta Zadarska kulturno-povijesna baština učenika drugih razreda Gimnazije Vladimira Nazora pod mentorstvom nastavnika povijesti Igora Artića

Projekt je realiziran u partnerstvu s Prirodoslovno-grafičkom školom čiji učenici su oblikovali i grafički pripremili plakate za izložbu te snimili neke od fotografija za edukativne plakate velikog formata.

Cilj projekta je promovirati zadarsku kulturnu i povijesnu baštinu i prezentirati Zadar kao važno povijesno kulturno, političko i umjetničko središte.

Izložba se sastoji od ukupno 10 plakata – roll up bannera na kojima su prikazani najvažniji spomenici zadarske povijesne baštine, ističe se njihov kulturno povijesni značaj i povezuje se s značajnim povijesnim osobama.

Na svakom plakatu, nalazi s i QR kod preko kojeg se može pristupiti video uratcima o temi prikazanoj na plakatu. Svi tekstovi prevedeni su na engleski, njemački, talijanski i francuski jezik te im se može pristupiti također preko QR koda. Svi video uratci i prijevodi su samostalni učenički radovi.

Projekt je financiran sredstvima MZO Odlukom o financiranju izvannastavnih aktivnosti OŠ i SŠ te učeničkih domova u školskoj godini 2023./2024..

26.04.2024., 11:26h
06. svibanj 2024 18:16