<p>‘Shakespeare, ti i ja‘</p>
‘Shakespeare, ti i ja‘Hnk Zadar
StoryEditor
TINEJDŽERSKA PUBLIKA

U petak premijera predstave HNK Zadar - ‘Shakespeare, ti i ja‘

Kako "Romea i Juliju", San Ivanjske noći" i "Hamleta" sažeti u 15 minuta, začiniti ih humorom i osuvremeniti ih da se naša tinejdžerska publika prepozna u Shakespeareovim likovima?

Hrvatsko narodno kazalište Zadar Vas poziva na premijeru predstave "Shakespeare, ti i ja" Glumačkog studija HNK Zadar koja je ujedno i posljednja produkcija u kazališnoj sezoni 2023./2024.

Kreativni tim vrijedno je radio kako bi Vam omogućio jedinstveno kazališno iskustvo.

"Shakespeare, ti i ja"

Autorski projekt: Žana Bumber

Koreografija: Patricia Gospić

Scenografija: Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Zadar (aranžersko-scenografski odjel, 3. D razred)

Kostimografija: Anita Goreta

Fotograf predstave: Željko Karavida

"Predstava "Shakespeare, ti i ja" nastal

"Predstava “Shakespeare, ti i ja” nastala je iz ljubavi prema liku i djelu barda svjetske književnosti Williama Shakespearea. Kako "Romea i Juliju", San Ivanjske noći" i "Hamleta" sažeti u 15 minuta, začiniti ih humorom i osuvremeniti ih da se naša tinejdžerska publika prepozna u Shakespeareovim likovima? Kako ih "zaljubiti" u Shakespearov stih kroz klasičan prikaz "Macbetha" i "Oluje"? I na koncu, kako promovirati važnost čitanja generacijama koje dolaze koristeći tehnologiju koja ih okružuje, primjerice audio knjige? Odgovore na ova pitanja pronašli smo stvarajući predstavu "Shakespeare, ti i ja", a pri tome smo se jako dobro zabavili. Nadamo se da ćete i Vi." Žana Bumber, voditeljica Glumačkog studija HNK Zadar

Nakon predstave pridružite im se na svečanoj podjeli diploma kojom ćemo obilježiti trud i posvećenost njihovih mladih glumaca.

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar od srijede, 12. lipnja! Cijena ulaznice iznosi 5 eura.

11.06.2024., 10:15h
27. srpanj 2024 06:37