PREDAVANJE O EPILEPSIJIGk Biograd Na Moru
StoryEditor
LJUBIČASTI DAN

U srijedu predavanje doc. dr. sc. Sanje Delin o epilepsiji u GK Biograd na Moru

Ljubičasta boja lavande izabrana je kao međunarodna boja epilepsije jer je se povezuje s osjećajem usamljenosti koja se često javlja kao posljedica društvene stigmatizacije i izolacije osoba s epilepsijom

Povodom Ljubičastog dana, dana posvećenog podizanju razine osviještenosti o epilepsiji i dana pružanja podrške osobama s epilepsijom, u organizaciji Odjela za psihologiju i Studentskog savjetovališta Sveučilišta u Zadru pozivamo vas na predavanje doc. dr. sc. Sanje Delin Živjeti s epilepsijom: sve nijanse ljubičaste. Predavanje će dati odgovore na pitanja: što je epilepsija? kako ljudi obole od epilepsije? kako izgledaju epileptički napadaji? kako se dijagnosticira epilepsija? kako pomoći osobi koja ima epileptički napadaj?

Predavanje o epilepsiji održat će se u Gradskoj knjižnici Biograd na Moru u srijedu, 27. ožujka 2024. godine s početkom u 18 sati.

Ljubičasti dan obilježava se od 2008. godine, kada je devetogodišnja djevojčica iz Kanade, Cassidy, otvoreno progovorila o svojoj bolesti i opisala napadaje, te objasnila sve prepreke i ograničenja u svome životu.

Od tada je u obilježavanje ovog dana uključeno je više od stotinu zemalja svijeta.

Ljubičasta boja lavande izabrana je kao međunarodna boja epilepsije jer je se povezuje s osjećajem usamljenosti koja se često javlja kao posljedica društvene stigmatizacije i izolacije osoba s epilepsijom.

25.03.2024., 10:04h
28. travanj 2024 10:12