<p>Zapisi s igrališta</p>
Zapisi s igralištaBojan Bogdanić/ku Igrajmo Se
StoryEditor
13. studenoga u 19 h

Uskoro u HNK Zadar ‘Zapisi s igrališta‘ u izvedbi Igrajmo se Zadar

Zapisi s igrališta autorski je projekt koji progovara upravo o važnosti igre, načinima igranja i rada IGRAJMO SE ZADAR, o preprekama za igru te o ishodima jednog i drugog

Predstava je namijenjena svim uzrastima; djeci mladima od 7. godine na dalje. Posebno je preporučamo svima koji sudjeluju u radu s djecom i mladima i koji su dio odgojno obrazovnog sustava te roditeljima.

Cijena karte za organizirane dolaske učenika iznosi 5 eura (inače cijena karte u redovnoj prodaji iznosi 7 eura). Gratis karta za nastavnike u pratnji. Karte se mogu kupiti na blagajni HNK ZADAR od srijede, 08. 11. i na dan predstave sat vremena prije početka predstave.

Kazališna udruga IGRAJMO SE Zadar ovom predstavom nastavlja program obilježavanja 20 godina rada s djecom i mladima.

Predstava je premijerno izvedena 13. studenog 2020. godine za vrijeme COVID pandemije, nakon toga igrana je čak 3 puta i sva tri puta rasprodano je gledalište HNK ZADAR. Predstavu je do sada pogledalo oko 2000 gledatelja. Ovo je 4. izvedba potaknuta prvenstveno velikim zanimanjem za predstavu koja je ovaj put reorganizirana i traje 1h, a u njoj sudjeluju svi polaznici IGRAJMO SE (njih 80).

U igri djeca izražavaju svoje strahove, frustracije, radost, ljutnju i tugu, što odrasloj osobi pruža dobar uvid u djetetov svijet. Poteškoće proizlaze iz uvjerenja odraslih da je igra samo za djecu, da je odraslo, roditeljsko igranje zapravo "glupiranje", a da će se djetetova potreba za igrom zadovoljiti u igri sa vršnjacima. Nedostatak igre i prostora za igru prepreka je emotivnog, psihološkog i fizičkog razvoja djeteta i osnovna ideja predstave iz koje proizlazi problematika vršnjačkog nasilja.

Zapisi s igrališta autorski je projekt koji progovara upravo o važnosti igre, načinima igranja i rada IGRAJMO SE ZADAR, o preprekama za igru te o ishodima jednog i drugog. Igra (u ovom slučaju dramska igra) je zabavno sredstvo putem kojeg djeca najlakše uče o sebi, drugima i svijetu koji ih okružuje. Rad potiče uspješnu komunikaciju i dijalog kao primjer rješavanja životnih situacija i problema.

"Svi smo mi umjetnici. Obrazovanje znači biti vođen, učiti da su dva i dva četiri. Dok odgoj znači pomagati ljudima da razviju znanje koje je u njima i da stvore sve izume koje su sposobni." Augusto Boal

AUTORSKI TIM

Autorica: MATIJA ŠANGO ŠIMURINA

Autor fotografije/oblikovanje plakata: ROBERT BRKLJAČA

Kostimografkinja: ANITA GORETA

Suradnica za scenski pokret: JOSIPA ŠTULIĆ

Scenograf: JOHN ČOLAK

Glazbu odabrali i uredili: MATIJA ŠANGO ŠUMURINA, ROBERT BRKLJAČA, LUKA KLEČINA

Majstor tona: MATE PETRIČEVIĆ

Majstor svjetla: FRANE PAPIĆ

Lica s plakata: JAKOV ĆUKOVIĆ i IVAN PAVAO ČULINA

Izvođači: GLUMCI IGRAJMO SE ZADAR

Tisak i obrada promidžbenog materijala: DPI GRAFIKA

06.11.2023., 09:19h
19. svibanj 2024 23:08