<p>Vedrana Rudan</p>
Vedrana RudanGoran Kovačić/ Pixsell
StoryEditor
Teška dijagnoza

Vedrana Rudan na svom blogu objavila da ima rak: "Posvetit ću se liječenju i napisati knjigu o tome"

Poznata hrvatska književnica danas je na svojem blogu objavila novu objavu pod nazivom "Rak i ja" i napisala da boluje i da prestaje s pisanjem bloga

Donosimo dio Vedraninog teksta kojeg u cijelosti možete pročitati na njenom blogu:

"Drage moje, dragi moji!

Tisuću puta sam zamišljala trenutak, pisci imaju bujnu maštu, kako će to izgledati kad ti priđe liječnik, bez osmijeha u očima i kaže… Hoću li pasti u nesvijest? Izbezumiti se? Krenuti plakati? Pitati zašto ja?

Životni vijek se produžio, još sam mlada😊, ne, ne, ne, zašto ja? Jebote! Ništa od toga nisam doživjela. Uhvatio me smijeh kad sam vidjela zabrinute liječnike riječkog KBC-a, kako su se samo brzo okupili oko mene. Osjetila sam da mi nekako žele olakšati muku koju nisam osjećala.

U sedamdeset i petoj sam, mnogi moji vršnjaci nemaju rak, zdravi su, u punoj formi, a ja, a ja… Čak ne vjerujem da treba misliti dobro pa će sve biti dobro, ne zamaram se time.

Danas prestajem pisati blog jer ću se posvetiti liječenju i napisati knjigu o tome. Kad autor knjige piše o fazama svoga umiranja to se čita kao ludo. Doduše, te knjige imaju smisla kad autor ili autorica umru, sve drugo nije napeto. Nažalost, ne mogu vam reći hoću li umrijeti, sigurna sam da šanse postoje.

Ne žalite me. Smrt ili blizina smrti je poseban doživljaj. Opušta. Govori ti što je bitno i poručuje da je život lijep. I jest lijep i kad ti smrt zakuca na vrata.

Neka kuca, još uvijek sam ovdje i uživam u životu kao nikad." - napisala je Vedrana na svojem blogu.

06.05.2024., 21:32h
19. svibanj 2024 11:33