Mario Javoran, Mediteraneo
StoryEditor
TJEDNA KOLUMNICA

VELINA ŽUPANIJSKA KRONIKA Benko­vač­ki stol, Zadarska slika, Paket mjera...

Kupnju stola i slike zbog kupovne cijene neki su opravdavali, a neki bogme - žestoko optuživali. Tko je tu pobijedio, a tko izgubio u toj političkoj, javnoj pa i medijskoj kartaškoj igri - “ja u kope, ti u špade”, tko će ga sad znati...

Lutajući ovih dana Zadarskom županijom i gluh bi čuo, najviše se raspravljalo o Benkovačkom stolu za kojeg je tamošnjoj stolariji Grad Benkovac (ne)opravdano platio preko 20.000 eura te o zadarskoj mega slici Mediterraneo autora mladog Zadranina koju je Grad (ne)opravdano kupio za 50.000 eura.

Kupnju stola i slike zbog kupovne cijene neki su opravdavali, a neki bogme žestoko optuživali. Tko je tu pobijedio, a tko izgubio u toj političkoj, javnoj pa i medijskoj kartaškoj igri “ja u kope, ti u špade”, tko će ga znati.

Nije se ni stišala bura o Benkovačkom stolu i Zadarskoj slici a Vlada RH je predstavila četvrti paket mjera za zaštitu kućanstva i gospodarstva vrijednog 1,7 milijarde eura.

image

stol benkovac

Velimir Brkić

Potpore će dobiti obitelji s djecom i umirovljenici, “Gaše”, a mi koji imamo previše godina i 20 ili 30 eura više mirovine ostat ćemo praznih džepova, jada se jedan umirovljenik iz društva pri ispijanju kave.

Naime, osim zaleđenih cijena plina, struje i ponekih prehrambenih artikala, potpore će se dodijeliti socijalno ugroženima, umirovljenicima koji primaju mirovinu do 610 eura, korisnicima dječjeg doplatka, nezaposlenima, hrvatskim braniteljima te građanima koji su pogođeni posljedicama potresa.

A sad jesu li opravdane ili ne ove četvrte mjere, i je li bolje biti u toj grupi potrebitih ili ne, zasigurno imate i vi svoje mišljenje i odgovor. Ja ću ipak mučati da sutra za jutarnjom kavom među prijateljima dodatno ne rasplamsam vatru.

Vaš Vele!

image

Velimir Brkić - Vele

Zt
23.03.2023., 08:12h
VELIMIR BRKIĆ – VELE
24. travanj 2024 21:10