Rasprava se razvila oko pitanja koliko je odmor u Biogradu zanimljiv tinejdžerimaFilip Brala/pixsell
StoryEditor
TURISTIČKI INTERNET FORUMI SVE POSJEĆENIJI

Ići na Plitvice ili na Krku i kako se zabaviti u Biogradu, pitanje je sad

Odgovori na pitanja brzo stižu i od domaćih i stranih poznavatelja naših krajeva

Zanimljiva rasprava razvila se ovih dana na biogradskim stranicama TripAdvisora, potvrdivši još jednom koliko se ovim globalnim servisom služe turisti iz cijelog svijeta i koliko se zanimaju za odredišta u Zadarskoj županiji.

Naime, korisnik LSP iz Ripona u Ujedinjenom Kraljevstvu sprema se doći na odmor u Biograd na Moru u kolovozu i već je rezervirao apartman za svoju obitelj u koju spadaju i djeca te ga je zabrinulo hoće li im biti dovoljno zanimljivo tamo i ne će li im, možda, biti dosadno. Čuo je, međutim, za mnogobrojne sadržaje u Turstičkom naselju Zaton te je tražio informacije kako su dvije lokacije povezane.

Niz pitanja

Također ga je zanimalo i je li moguće iz Biograda otići na izlet na Plitvička jezera te kakva je ponuda ronilačkih aktivnosti u Biogradu. Postavio je, dakle, lijepi niz pitanja, no na odgovore mu nije trebalo dugo čekati. I strani i domaći korisnici pružili su mu obilje informacija.

Posebno se istakno korisnik S S iz Vancouvera u Kanadi, no po svemu sudeći, odličan poznavatelj Zadarske županije. Po njegovu mišljenju TN Zaton jest odličan za djecu, ali odrasle može umoriti strahovita gužva kakva se zasiguro očekuje u kolovozu i koju je i osobno iskusio. S S je također predložio pitatelju iz Britanije da u kolovozu iz istog razloga ne ide na Plitvice te mu sugerirao poset bližem NP Krka. No, kako korsnik LSP dolazi bez automobila, upozorio je da javni pijevoz između Biograda i Skradina može biti problematičan, ali i da možda postoje organizirane ture. No, zato iz Biograda može s lakoćom otići na izlet u NP Kornati.

Na Krku i Zrmanju

U diskusiju se uključilo još korisnika te se gosta iz Britanije uputilo i na zabavni park Dalmaland u Biogradu koji zasigurno može biti veoma privlačan tinejdžerima, a nije se zaboravilo Britance uputiti i na izlet na rijeku Zrmanju.

I još se jednom pokazalo koliko su gosti (makar poneki) dobro upućeni u ovdašnje prilike i da su sve više solidarni i spremni jedni drugima pomoći. Pokazalo se, također, koliko nam je javni prijevoz pa i onaj kopneni (o pomorskom da se i ne govori) relativno slaba točka. Pogotovo ako se uzme u obzir da većina gostiju ne samo iz prekomorskih zemalja, nego i s Brtanskih otoka dolazi u Hrvasku zrakoplovom i bez automobila.

image

Kako do Krke bez automobila?

NP Krka

Skupo uskakanje u prvi raspoloživi taxi

Koliko je uporaba rečenih foruma za raspravu na web stranicama TripAdvisora postala raširena kao izravno sredstvo komunikacije među turistima pokazuje i primjer sa zadarske sekcije gdje je prije tek nekoliko dana korisnik Craig B iz Brontea u Australiji pisao o svom problemu kako mora žurno sa zadaskog aerodroma otići do Splita te se zanimao i je li može odmah uskočiti u prvi taxi na koji se namjeri u Zračnoj luci, ili se takvu vožnju mora dogovarati unaprijed. Odgovorio mu je korisnik apt22 iz Durhama napisavši da ako će samo “uskočiti u prvi taxi, to će biti veoma skupo”.

08.07.2023., 12:38h

IVAN STAGLIČIĆ
28. travanj 2024 22:05