Pogled na Forticu s Paškog mostaLuka Jeličić
StoryEditor
PAŠKA FORTICA JE LJETNI HIT

Skoro svakoga dana netko na stranici Google Maps ostavi dojam o Fortici

Turisti su o njoj dosad ostavili 1.549 osvrta i dojmova, a lani ih je bilo 1.200

Koliko digitalne tehnologije utječu na procese u turističkom prometu ponekad nam je teško i povjerovati. Lijepo o ovom može posvjedočiti primjer Fortice na Pagu, kod samog Paškog mosta, na području mjesta Miškovići.

Naime, ova tvrđava, izgrađena u 17. stoljeću, a nedavno temeljito obnovljena pravi je mali hit na stranici Google Maps gdje su gosti o njoj dosad ostavili 1.549 osvrta i dojmova. Lani ih je bilo 1.200 što znači da gotovo da ne prođe dan, a da netko o Fortici nešto ne napiše. I to uglavnom pozitivno.

image

Omiljeno odredište turista

Luka Jeličić

Oduševljeni prizorom

“Nevjerojatan pogled i zgodno mjesto za predah tijekom vašeg putovanja obalom i dovoljno mjesta za parkiranje,” piše ajcook80. “Pristupačno za doći, veliki parking i pogled koji oduzima dah,” navodi Piotr Furdzik, a korisnik Mo ponavlja sve to i napominje “ne plaća se ulaz”, dok su Mariusza Siwiesca oduševili prizori zalaska Sunca koje je promatrao s tog mjesta. Marioa Wiesner priznaje da je Forticu posjetila više puta, Marin LC podsjeća na važnu ulogu Paškog mosta tijekom Domovinskog rata, a Marius Achim upozorava da kamenje po kojem se prilazi može biti klizavo ako je vlažno.

Jean-Noel Howel piše kako na lokaciji živi na desetke mačaka te poziva posjetitelje da im ne zaborave dati nešto za jelo. Jiri Gallik tvrdi kako je mjesto odlično za ribolov što je i potkrijepio fotografijama ulovljenih riba.

Rijetki nezadovoljnici

Spomenimo i mišljenje Patryka Komiecznoga Noburoa koji piše da je Fortica “ruševina jedne male građevine” i “da je očekivao više te da ovo ne može biti odrediše za putovanje”, no takva su mišljenja među spomenutih 1549 iznimno rijetka (a i njemu se svidio pogled).

O tome jasno svjedoči i tablica s ocjenama: Fortica je zaslužila prosječnih 4,7 što znači da petice obilno prevladavaju.

22.09.2023., 13:50h
IVAN STAGLIČIĆ
28. travanj 2024 16:11