DAN NARCISA VIRKaŽim Ir ŠkrbiĆ
StoryEditor
BORBA PROTIV RAKA DOJKA - DAN NARCISA

VIR BRINE - ZDRAVLJE JE NAJVAŽNIJE Cvijet narcisa kao simbol proljeća, svjetla, izdržljivosti i novog početka...

Prekrasno subotnje proljetno jutro počastilo je Viranke i Virane koji su se od 10 sati ujutro počeli okupljati na terasi restorana Kotarina, kako bi osmi put u posljednjih deset godina obilježili Dan narcisa...

Prekrasno subotnje proljetno jutro počastilo je Viranke i Virane koji su se od 10 sati ujutro počeli okupljati na terasi restorana Kotarina, kako bi osmi put u posljednjih deset godina obilježili Dan narcisa.

image

DAN NARCISA VIR

KaŽim Ir ŠkrbiĆ

Ova javnozdravstvena akcija posvećena oboljelima od raka dojke – pod geslom „Zdravlje je najvažnije“ – provedena je kako bi se prikupila sredstva za kupovinu uređaja za dijagnostiku i liječenje onkoloških bolesnika u Općoj bolnici u Zadru. Virani su ove godine donirali 515 eura, odnosno nešto više nego ranijih godina, a među onima koji su prepoznali važnost ove javnozdravstvene kampanje bile su Ludmila Drenški i Marica Hettich.

image

DAN NARCISA VIR

KaŽim Ir ŠkrbiĆ

– Svake godine sudjelujemo na obilježavanju Dana narcisa, ali i svih drugih događaja i praznika. Zbog raširenosti bolesti, Dan narcisa je sve važnija kampanja koja ukazuje na važnost preventivnih pregleda i rano otkrivanje raka dojke – kažu gospođe Ludmila i Marica. Događaj u Viru organizirali su Udruga Europa Donna Zadar, Općina Vir, destinacijska menadžment kompanija Vir turizam i virska Turistička zajednica, pa se na terasi restorana Kotarina okupio veći broj zaposlenika općinskog sustava i prijatelja Općine Vir koji su novčanim sredstvima pomogli ovu akciju. Tom su prilikom dobili cvijet narcisa kao simbol proljeća, svjetla, izdržljivosti i novog početka. Pored Općine Vir, općinskih ustanova i poduzeća, Dan narcisa u Zadarskoj županiji još podržavaju Liga protiv raka Zadar, Zavod za javno zdravstvo Zadar te udruge žena s otoka Ugljana, Pašmana, Paga i gradova Biograda, Benkovca i Nina.

image

DAN NARCISA VIR

KaŽim Ir ŠkrbiĆ

Kako 95 do 100 posto oboljelih preživljava najmanje pet godina u slučaju ranog otkrivanja raka dojke, dok u trećem ili četvrtom stadiju karcinoma taj postotak pada na 20 – 45 posto, odnosno kasnije i na 10 do 20 posto, Dan narcisa najbolja je prilika i poticaj za educiranje o važnosti redovitih kliničkih, ultrazvučnih i mamografskih pregleda s ciljem što ranijeg otkrivanja raka dojke...

image

DAN NARCISA VIR

KaŽim Ir ŠkrbiĆ
image

DAN NARCISA VIR

KaŽim Ir ŠkrbiĆ
26.03.2023., 13:43h
KAŽIMIR ŠKRBIĆ
19. travanj 2024 21:51