<p>Promet na autocesti A1</p>
Promet na autocesti A1Kristina Stedul Fabac/pixsell
StoryEditor
HRVATSKE AUTOCESTE

Narednih dana očekuje se pojačan promet na autocestama, mogući zastoji i kraća čekanja

Najavljuju kako će u slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS)

Hrvatske autoceste najavile se kako se već petak u poslijepodnevnim satima te tijekom cijelog vikenda pa sve do srijede očekuje pojačani intenzitet prometa zbog nadolazećeg blagdana Svih svetih te da su zbog većeg priljeva vozila mogući zastoji s kraćim čekanjima.

Mogući su zastoji i čekanja na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana, te u zonama suženja prometa zbog radova. Na pojedinim dionicama zbog radova sanacije autoceste ili objekata na snazi su određena prometna ograničenja, koja zbog tehnologije izvođenja radova nije moguće u potpunosti ukloniti sa svih gradilišta.

Za vrijeme blagdana na gradilištima gdje je to moguće, regulacije će biti uklonjene ili organizirane na način da omogućuju maksimalnu protočnost prometa. HAC je naveo dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući zastoji i vožnja u koloni.

Na autocesti A1 Zagreb - Split – Dubrovnik na dionici između čvorova Otočac i Perušić u smjeru Zagreba, zbog sanacije prijelaznih naprava na vijaduktu Vršci zatvoren će biti kolnik u smjeru Zagreba, a promet će se voditi dvosmjerno po kolniku u smjeru Dubrovnika, a koji uključuje i tunel Plasinu.

Na autocesti A6 Zagreb - Rijeka na dionici između čvorova Bosiljevo 2 i Vrbovsko zbog sanacije i rekonstrukcije vijadukta Zečeve Drage u smjeru Rijeke promet se vodi dvosmjerno po kolniku u smjeru Zagreba i to s dva sužena prometna traka u smjeru Zagreba i jednim suženim prometnim trakom u smjeru Rijeke.

Također i na dionici između čvorova Delnice i Vrata zbog sanacije kolnika i betonske ograde na vijaduktu Golubinjak u smjeru Rijeke promet se vodi dvosmjerno po kolniku u smjeru Zagreba i to s dva sužena prometna traka u smjeru Zagreba i jednim suženim prometnim trakom u smjeru Rijeke.

Iz HAC-a pozivaju sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr.

Najavljuju kako će u slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS).

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422. Kako bi do svojih odredišta tijekom blagdana stigli sigurno, krenite na vrijeme da ne morate žuriti, informirajte se o trenutnom stanju u prometu i ne vozite umorni, poručuju vozačima iz HAC-a. (Hina)

27.10.2023., 13:53h
20. svibanj 2024 02:42