Dodjela pehara, medalja i nagradaIrena Šaran
StoryEditor

Bronzin, bulin, porketa i pisma: PD Babulj i Planinarski dom Paklenica ugostili - Turnir u bućama...

PD Babulj iz Bibinja je bio uzoran domaćin Turnira u bućama na Planinarskom domu Paklenica. Prijavilo se 12 parova, pa su ždrijebom podiljeni u skupine, iz isparanog šešira, kažu nam.

U skupini su bila po tri para, igrali su "svak sa svakim", a pobjednik skupine je išao "drito u polufinale" nadmetanja.

image

Planinarski turnir u bućama

Irena Šaran

Bibinjci su poznati kao najveći planinski gurmani, pa je igra često prekidana "raznoraznim ćapaaadama, od ramsteka priko vratine pa sve do kobasica, ma svega je tu bilo", informira nas vrijedna domarica Irena Šaran. Igra je, napominje nam, bila skoro pa poluprofesionalna, s minimalnom uporabom psovki i vike za tu kategoriju natjecanja.

-Zog je bia najbolji ikad, ograđen samo s jedne strane, a s druge je bia ajmemajko - u nagibu i kočia je buće, ma skoro si moga igrati pikado s bućama- tvrdi nam i prenosi nasmijana Irena.

Bibinjci su poznati kao najveći planinski gurmani, pa je igra često prekidana "raznoraznim ćapaaadama, od ramsteka priko vratine pa sve do kobasica, ma svega je tu bilo", informira nas vrijedna domarica Irena Šaran.

Prve dvije skupine su odigrale kad je došlo vrijeme za ručak.

-Bronzin gulaša je nesta za sekund - informira Šaran.

image

Planinarski turnir u bućama

Irena Šaran

Da se vratimo na igru - bilo je poprilično napeto cijelo vrijeme, buće su "letile po terenu", bulin je stoički to sve trpio. Kako je "vrime prolazilo, buća je bilo sve dalje po terenu a bulin je bia sve tužniji", moguće jer su i igrači i gledatelji jednim okom pratili onu jednu konjsku snagu što je u kominu rukon vrtlia ražanj na kojem je bila porketa i nadali se da mu neće zagorit s jedne strane, nastavlja Irena "polu u zbilji, polu u šali" iscrpan sportski izvještaj.

A sunce je krenulo put zalaska, porketa je dobila zlatno žutu boju kad su krenuli polufinalni dvoboji turnira. Dotad su i gledatelji i igrači prešli dnevno preporučenih 10 tisuća koraka uzduž i nizduž zoga.

image

Planinarski turnir u bućama

Irena Šaran

-Isprid komina su se čuli povici "KASTROŠ! FUL KASTROŠ!" Tako je fokus s buća prešao na ekipu koja je ispala još u prvom krugu turnira, pa čisto da izgube i u nekoj drugoj igri - uhvatili se frenja- dodat će Šaran.

U utakmici za treće mjesto kao pobjednici izašli su Lovre Ćurko iz Ljupča i Niko Jakovčev iz Zadra. Momci su bili zadovoljni igrom jer su, zapravo, samo došli igrati, a realno gledajući, i igrali su "cili dan" i dogurali skoro do finala.

image

Planinarski turnir u bućama

Irena Šaran

Finale je bilo napeto, o tome, kao i svemu rečenom postoji i "crno na bilo" FB foto reportaža...

-Dvadesetak gledalaca naguralo se u onih 12 kvadrata terace isprikuće, i s prikriženim rukama iza leđa dovikivalo nervoznim igračima, a Ante Jukić i Vice Fuzul iz Bibinja su znalačkim pogledom procjenjivali ekipu protiv koje igraju – Marina Mitrovića iz Tinja i Andrije Savića kao predstavnika doma jer je molia da ne pišemo da je iz Kašića Banjevačkog- notira Zadarskom tjedniku i Facebooku Irena. Pa nastavlja:

Finale je bilo napeto, o tome, kao i svemu rečenom postoji i "crno na bilo" FB foto reportaža. Dvadesetak gledalaca naguralo se u onih 12 kvadrata terace isprikuće, i s prikriženim rukama iza leđa dovikivalo nervoznim igračima, a Ante Jukić i Vice Fuzul iz Bibinja su znalačkim pogledom procjenjivali ekipu protiv koje igraju – Marina Mitrovića iz Tinja i Andrije Savića kao predstavnika doma...

image

Planinarski turnir u bućama

Irena Šaran

-Sudia je Stipe Jukić, jedan od organizatora turnira, a kako nas je Marin Mitrović iz Tinja lipo zamolija da naglasimo, ujedno i Bibinjac i sin Ante Jukića. Punat po punat, točnije, 3 pa 8, pa 8 pa 3, naglo su nam Ante i Vice pokazali da im u bućama u planini nitko nije ravan i pobjednički pehar odnijeli kući. U Bibinje- kazuje nam detaljan izvještaj. Prije nego je krenula- fešta...

image

Planinarski turnir u bućama

Irena Šaran

-Iza finala je počela pisma, porketa je bila pri kraju. Kako su svi igrači nazdravili pelinkovcen iz pehara, tako nije bilo potribe za zagrijavanjem grla. Danijel Sikirić je naša staro zvono na gredi i počea zvonit, klapa je zapivala Zvona svetog Roka. Nije se stajalo pivati punih 9 sati. Porketa je nahranila sve ljude, dva puta, i onda jos sutra jednom. Ko nije bia, nema pojma sto je propustia. Eto. I da se ne zaboravi lešada u nedlju ujtro. Iz mrtvi je dizala - nabraja nam Irena Šaran.

image

Planinarski turnir u bućama

Irena Šaran

Iza finala je počela pisma, porketa je bila pri kraju. Kako su svi igrači nazdravili pelinkovcen iz pehara, tako nije bilo potribe za zagrijavanjem grla. Danijel Sikirić je naša staro zvono na gredi i počea zvonit, klapa je zapivala Zvona svetog Roka...

No, tu nije kraj, pehar se vraća dogodine, ovogodišnji pobjednici će ga svečano "na traljama izniti na dom", te će prilika za osvajanje istog biti opet za prvi vikend mjeseca rujna. (PL)

image

"Millenium jump na bazenu" između igara

Irena Šaran
09.09.2022., 13:53h
29. travanj 2024 02:29