<p>Dominik Livaković</p>
Dominik LivakovićHina
StoryEditor
TRANSFER S MAKSIMIRA PUT FENERBAHČEA

Dominik Livaković odlazi iz Dinama, ali ne na Zapad: Branit će u najluđoj ligi na svijetu?

Prema posljednjim informacijama, od Villarreala i Nott. Forresta neće biti ništa, a "Livi" bi karijeru mogao nastaviti u redovima turskog velikana...

Golman hrvatske reprezentacije i zagrebačkog Dinama Dominik Livaković sve je bliže velikom transferu nakon sjajno odrađenog Svjetskog prvenstva na kojemu je bio jedan od najistaknutijih, ako ne i najistaknutiji igrač Vatrenih.

Posljednjih tjedana najviše se pisalo o njegovu mogućem transferu u redove španjolskog Villarreala, koji je najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje u zimskom prijelaznom roku, a spominjala se i mogućnost transfera u kultni engleski klub, bivšeg europskog prvaka, Nottingham Forrest.

No, prema posljednjim informacijama, od Villarreala i Nott. Forresta neće biti ništa, a "Livi" bi karijeru mogao nastaviti u redovima turskog velikana Fenerbahčea.

Taj transfer bi bio veliko iznenađenje jer se očekivalo da će Livaković karijeru nastaviti u klubu koji se natječe u ligi "petice", a turska liga je potpuno suprotno od toga - smatra se najluđom ligom na svijetu kada se uzme u obzir broj navijača na utakmicama i njihovo ponašanje, temperament te žestoka rivalstva i česti sukobi.

Ugledni turski sportski medij Fotomac objavio je u petak da je Livaković glavna meta Fenera, kojemu nije problem za njega isplatiti 10 milijuna eura (koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru).

Fenerbahče želi biti prvak ove sezone. Nakon 19 kola za Galatasarayem zaostaje samo četiri boda i osjeća da ima prostora za napredak na tablici, ali je isto tako svjestan da mu za to trebaju pojačanja. Najvažnije su tri pozicije u obrani - stoper, lijevi bek i vratar. Upravo je golman pozicija na kojoj je najbitnije da dođe do promjene. Trenutni golman je 24-godišnji Altay Bayindir, koji je ujedno i kapetan momčadi, ali se trenutna nalazi na meti brojnih kritika jer su navijači turskog velikana jako nezadovoljni njegovim igrama ove sezone. Fenerbahče zato želi Livakovića za kojeg Dinamo traži 10 milijuna eura. Da kupi mir na i oko terena", piše Fotomac, a prenosi Net.hr.

28.01.2023., 20:22h
ZADARSKI TJEDNIK
20. travanj 2024 03:09