Zmajke na okupuAndrea Kršlović
StoryEditor
PROSLAVA ROĐENDANA

Dragon boat klub Zadar okuplja sve generacije uz zaraznu energiju

Ova je hrabra ženska ekipa postala integralni dio sportske scene Zadra i oblikovala svoj identitet kroz veslačke podvige i brojne zajedničke pobjede

Dragon Boat klub Zadar je na Punti Bajlo, svom simbolu sportske aktivnosti i zajedništva, nedavno proslavio svoj drugi rođendan, označavajući tako dvije godine uspješnog rada, aktivnosti, druženja i promicanja zdravlja. Ova je hrabra ženska ekipa postala integralni dio sportske scene Zadra i oblikovala svoj identitet kroz veslačke podvige i brojne zajedničke pobjede.

Osnivačica Kluba, Dubravka Karlović Babić, održala je inspirativni uvodni govor, ističući značaj zajedništva i predanosti u postizanju ciljeva. Zahvalila se svima prisutnima, posebno naglasivši zahvalnost prema onima koji su im pružili financijsku podršku te i dalje nastavljaju pomagati u ostvarivanju njihovih sportskih vizija i ambicija.

image

Veselo društvo na Punti Bajlo

Andrea Kršlović

Zajedništvo na prvom mjestu

Najmlađa članica Marina, najstarija članica Vjeročka, te članica koja je uspješno prebrodila karcinom dojke, Suzana, održale su emotivne govore tijekom proslave, podijelile svoje priče i istaknule važnost podrške koju pruža njihova zajednica veslača.

- Ja sam ovdje zbog energije koja je ovdje prisutna, a tako je i na svakom našem treningu. Pozvala bih svakog tko misli da je za ovaj sport, kao i onog koji ne misli da je uopće za ovaj sport, da dođe, isproba i ostat će sigurno i dalje, nasmijala je sve Marina.

Da je strast prema veslanju prisutna među ekipom bez obzira na dob, potvrdila je Vjeročka, najstarija članica zadarske Dragon ekipe, koja je istaknula kako se uopće ne osjeća staro ili ograničeno svojim godinama.

- Ove žene me svaki dan iznova oduševljavaju, svaka im čast na svemu što su prošle. Ovaj sport, tim, veslanje, održavaju me u mentalnoj i fizičkoj kondiciji. Ulovila sam i novi ritam u obitelji, sve planiram i organiziram prema tome da stignem na trening. Moje umirovljeničko vrijeme je najbolje iskorišteno - na zraku družeći se. Osjećam se ponosno i zahvalno, istaknula je Vjeročka.

image

Najmlađa članica Marina

Andrea Kršlović

Razumijevanje i empatija

Suzana, članica koja je hrabro prebrodila izazove karcinoma dojke, naglasila je kako je iznimno ponosna na sve što Klub predstavlja i postiže.

- Drago mi je da je ovdje naglasak na ženama koje su preboljele karcinom dojke, što sam i ja prošla prije 15 godina. Tu sam svih ovih godina upoznala hrabre, divne i ponosne žene, to je jedan od razloga zašto sam tu - što su svi borci i što smo sve ovo vrijeme velika podrška jedna drugoj, naglasila je Suzana.

Članica Ljilja izrazila je iskrenu zahvalnost u ime cijele ekipe svima koji su im pružili podršku tijekom protekle dvije godine.

- U svakoj obitelji postoji jedna teta ili možda stric kojeg možeš nazvati i za kojeg si siguran da će odmah odreagirati, naći vremena i pronaći rješenje za problem. Tako i mi imamo par ljudi koji su nesebično uvijek bili tu uz nas, stoga im želimo uručiti pozivnicu da budu naši počasni članovi, kazala je Ljilja.

image

Dr. Ivan Bačić i Dubravka Karlović Babić

Andrea Kršlović

Podrška je ključna

Gospodin Mićo pokazao je iznimnu solidarnost prema ekipi tako što ih je prevozio svojim brodom kada nisu mogle veslati, a također je uložio svoje vrijeme i trud u uređenje njihovog velikog broda.

- Stvarno mi nije bio problem, to mi je dio posla i struke, i drago mi je ako sam uspio pridonijeti. Bilo što da Vam treba, možete računati na mene, poručio je Mićo.

Prof. dr. sc. Ivan Bačić, dr. med., istaknuo se kao jedan od najvećih navijača ekipe, pružajući im snažnu podršku i promovirajući rad Dragon Boat kluba Zadar. Aktivno preporučuje Klub svojim pacijenticama, prepoznavajući značaj sportskih aktivnosti za njihovo zdravlje i oporavak.

- Ova pozitivna energija kojom Dragon cure zrače prepoznata je u gradu Zadru u kratkom vremenu, a što se mene tiče, imate vječnog navijača. Obožavam ovu ideju i ovaj način razmišljanja i mislim da ste mnogima pomogle radom u ovom Klubu, istaknuo je dr. Bačić.

image

Iva Bencun, direktorica TZ Grada Zadra

Andrea Kršlović

Krštenje dvaju brodova

Krštenje brodova koje se odvilo tijekom rođendanskog slavlja predstavlja značajan korak za Dragon Boat klub Zadar. U samo dvije godine postojanja, ekipa je uspjela nabaviti dva vlastita broda, što svjedoči o njihovom brzom napretku i predanosti.

Kuma brodu Zara bila je Iva Bencun, direktorica Turističke zajednice Grada Zadra, koja je svojim prisustvom i podrškom dodatno ojačala povezanost Kluba s lokalnom zajednicom. S druge strane, kum brodu Val bio je Tomislav Crnković iz Kajakaškog saveza Zagreb, čiji je nesebični doprinos bio ključan u početcima Kluba - posudio im je prvog Dragon boata na kojem su veslale tijekom svoje prve godine rada, simbolizirajući tako prijateljstvo i suradnju između sportskih klubova.

- Prema kineskoj tradiciji, zmajevi Dragon boata trebaju se probuditi. To se napravi tako što se na bijelom oku nacrta crvena točka, i tek su onda spremni za utrke. A ta čast pripala je našim dragim kumovima, kazala je Karlović Babić.

image

Tomislav Crnković

Andrea Kršlović

Samo hrabro naprijed

Kao dio daljnjeg širenja i razvoja kluba, Dragon Boat ekipa Zadar odlučila je osnovati novi tim koji će uključivati i muške članove. Svi zainteresirani su pozvani da se pridruže ovoj novoj inicijativi te da se okušaju u veslanju.

Nakon ceremonije krštenja brodova, slavlje je nastavljeno uz različite aktivnosti koje su obilježile ovu posebnu prigodu. Rezanje vrpce označilo je simboličan početak nove ere za Dragon Boat klub Zadar, dok je degustacija hrane i šampanjca dodatno obogatila atmosferu radosti i zajedništva. Članovi Tornado Zadar osigurali su i pirotehniku kako bi ovaj trenutak učinili još svečanijim.

Uz želje za puno sreće u daljnjem radu, hrabrim Zmajkama također od srca želimo da zadrže svoju zaraznu pozitivnu energiju i nasmijanost. Njihov primjer može nam biti inspiracija kako se nositi s teškoćama i uvijek zadržati osmijeh na licu, bez obzira na životne okolnosti.

27.03.2024., 11:08h
29. travanj 2024 10:08