<p>Hrvatska odbojkaška reprezentacija</p>
Hrvatska odbojkaška reprezentacijaŠime Zelić/Pixsell
StoryEditor
Sutra od 20 sati odlučujuća utakmica

Hrvatska sutra na Višnjiku igra Final Four Zlatne europske lige

Nastup na Final Fouru Zlatne europske lige našim reprezentativcima ujedno je i velika prilika za odlazak na Challenger kup krajem srpnja

Pred hrvatskom muškom odbojkaškom reprezentacijom je najizazovniji vikend Zlatne europske lige. Naši odbojkaši u subotu, 24. lipnja u 20 sati u zadarskom ŠC Višnjik igraju Final Four s najjačim odbojkaškim momčadima Europe. Ususret završnici ovog prestižnog natjecanja otkrili su kakvo je stanje u momčadi, koliko je opasan njihov prvi protivnik te kakav plasman priželjkuju, ali i otkrili jednu novu lijepu vijest, a to je produženje ugovora s izbornikom Cedricom Enardom.

- Iako nismo favoriti vjerujem da možemo biti veliko iznenađenje i nadam se da ćemo iz Zadra otići kao prvaci. Hrvatska odbojka posljednjih godina se jako podigla, dovela u našu zemlju organizacije velikih natjecanja poput Europskog prvenstva, Challengera do Final Foura Zlatne europske lige, rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić i dodao: - Ovi momci zaslužuju više ljudi na tribinama, stoga pozivam posebno sve one koji se na bilo koji način bave odbojkom, one koji odbojku jednostavno vole, ali i one koji do sada nisu imali prilike upoznati ovaj sport da dođu u Zadar i podrže našu reprezentaciju.

Na predstavljanju Final Foura potpisan je novi ugovor s izbornikom Cedricom Enardom. - Produženje ugovora s ovakvim kadrom, ali i čovjekom kao što je Cedric Enard koji je osvojio nekoliko trostrukih i dvostrukih titula, bio član stožera francuske reprezentacije koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju, izbornik Estonije, mislim da dovoljno govori kakvog smo stručnjaka uspjeli dovesti i zadržati. Cedric je naša dugoročna opcija, čovjek koji se pronašao u Hrvatskoj, trener kojem momčad vjeruje. Stoga je odluka o ovome bila vrlo laka, jasna i bitna, rekao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić dok je izbornik Cedric Enard dodao: - Sretan sam što ću nastaviti surađivati s Hrvatskim odbojkaški savezom i reprezentacijom. S momcima sam ostvario odličan odnos i međusobno povjerenje što je vrlo važno. Svi daju najbolje od sebe da zajedno napredujemo. Spoj mentaliteta, truda i rada ono je što volim u Hrvatskoj. Imamo zajedničke ciljeve, a to je dostići Challenger Kup i VNL za što ćemo se zajedno boriti.

Naši odbojkaši proteklih su tjedana prvotno igrali gostujuće utakmice grupne faze natjecanja, a onda su u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića odigrali i tri uzvratne utakmice s istim protivnicima; Ukrajinom, Sjevernom Makedonijom i Belgijom. Natjecanje su hrvatski odbojkaši započeli nešto slabijom igrom pa su se s gostovanja vratili s porazima, no na domaćem terenu potom su pokazali bolju igru. U prvoj uzvratnoj utakmici Ukrajina je ipak bila bolja od naše reprezentacije, no potom su u drugoj utakmici Hrvati bez velikih problema nadjačali Sjevernu Makedoniju. Posljednji susret grupne faze natjecanja s reprezentacijom Belgije završen je također pobjedom naše Hrvatske.

- Skupina u kojoj smo igrali grupnu fazu bila je teška. Imali smo problema s ozljedama, no prevladalo je zajedništvo i velika borba koji su rezultirali uspjehom. Polako su nam se oporavili i važni igrači poput kapetana Đirlića i Zadranina Filipa Šestana koji puno pridonose timu. Želim da sada svi igrači budu zajedno, i da zajedno budu fokusirani na završnicu. Povratak Timofeja Zhukouskog momčadi je dao više samopouzdanja i jedan dodatan vjetar u leđa koji će nam puno pomoći u Final Fouru, zaključio je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Cedric Enard.

Nastup na Final Fouru Zlatne europske lige našim reprezentativcima ujedno je i velika prilika za odlazak na Challenger kup krajem srpnja.

- Dobro smo odradili posljednje dvije utakmice, pogotovo jer smo radili bez dizača, a svatko tko imalo prati odbojku zna koliko je teško igrati bez pravog dizača. U tu ulogu jer uskočio libero Pervan, to je kao da u nogometu stavite golmana u napad. Pokazali smo zajedništvo i ostvarili dvije pobjede koje su ogroman vjetar u leđa za nadolazeći Final Four. Ukrajina je opasna i ozbiljna ekipa koja nas je prošlog ljeta u Zlatnoj ligi pobijedila, no mi smo njih naposljetku uspjeli pobijediti u utakmici za treće mjesto. U nadolazećoj utakmici pokušat ćemo primiriti njihove servise, dovesti loptu u što bolju poziciju za naše razigravače i pokušati pritisnuti našim servisom, istaknuo je kapetan reprezentacije Petar Đirlić i dodao: - Voljeli bismo kada bismo u svemu ovome na utakmici imali što veću podršku publike, barem deset posto od onog što smo ovdje u Zadru vidjeli na finalu košarkaškog prvenstva kada su igrali Zadar i Split. Stoga pozivam sve koji mogu da dođu, puno će nam značiti.

Uz utakmicu naših odbojkaša, za naslov pobjednika Zlatne europske lige u subotu, 24. lipnja u 17 sati borit će se reprezentacije Turske i Češke. Finalne utakmice za treće i prvo mjesto igrat će se pak u nedjelju, 25. lipnja također u 17 i 20 sati. Nadolazeće vrhunske utakmice muške odbojkaške reprezentacije izvrsna su reklama naše zemlje, ali i prilika svim ljubiteljima odbojke da podrže našu reprezentaciju u najvećem ovoljetnom izazovu.

- Zahvaljujem se Hrvatskom odbojkaškom savezu što je upravi ŠC Višnjik izabrao za dugoročnu suradnju što je velik promocija našeg sportskog centra. Svi događaji koje su ovdje organizirali bili su na svjetskom nivou. Iznimno smo sretni što možemo dati svoj skromni doprinos ovakvim velikim sportskim događajima koji su hvalevrijedna promocija našeg grada i naše zemlje u cijelom svijetu, zaključio je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović te pozvao sve Zadrane i njihove goste da podrže naše odbojkaše.

Ulaznice za Final Four u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

23.06.2023., 11:10h
28. travanj 2024 07:55