<p>Krešimir Ćosić</p>
Krešimir ĆosićKk Zadar
StoryEditor
Sjećanje na Krešu Ćosića

Na današnji dan prije 28 godina preminuo Krešimir Ćosić

Ovaj vikend na Višnjiku posvećen je velikanu Kreši Ćosiću, KK ABC organizira 24. trodnevni turnir Sjećanje na Krešu Ćosića, koji započinje u petak, 26. svibnja

25. svibnja 1995. godine urezao se memoriju Zadra kao tragičan dan kada je Zadar izgubio košarkaškog velikana. Krešimir Ćosić preminuo je na današnji dan 1995. godine u Baltimoreu u  SAD-u. Tim će povodom danas u 11 kod Krešinog spomenika na Višnjiku predstavnici KK Zadar i ŠC Višnjik položiti vijenac.

Također, ovaj vikend na Višnjiku bit će posvećen Kreši jer Košarkaški klub ABC organizira turnir pod nazivom Sjećanje na Krešu Ćosića  Hrvoje Peričić trener i dopredsjednik kluba rekao je da je ovogodišnje izdanje turnira 24. po redu, a zanimanje za turnir pokazali su i inozemni klubovi. 

– Ove godine imamo 24. izdanje turnira, a posebno nas raduje što je zanimanje bilo veliko i iz inozemstva i iz Hrvatske. Imat ćemo ukupno 15 klubova s puno selekcija i u ženskoj i u muškoj konkurenciji i to u kategorijama do 13, do 15 i do 17 godina – kaže Hrvoje Perinčić.

Trodnevni turnir će od petka, 26. do nedjelje, 28. svibnja 2023. okupiti više od 450 igračica i igrača.

– Utakmice ćemo organizirati i provesti u pomoćnim dvoranama 2, 3 i 4. Igrat će se sva tri dana već od 8 sati, a svečano će otvaranje biti prvi dan, u petak, u 9 sati u pomoćnoj dvorani 3. Ukupno ćemo imati čak 62 utakmice i prema planu turnir će završiti u nedjelju oko 16 sati – kaže Barbara Vrhar, predsjednica kluba, trenerica i članica organizacijskoga tima.

KK ABC organizirao je turnir u partnerstvu i u suradnji s Gradom Zadrom, ŠC-om Višnjik, Športskom zajednicom Grada Zadra, Tvornicom kruha, zadarskom Turističkom zajednicom, Eurohercom, Erste bankom, OTP bankom i Udrugom Dani Krešimira Ćosića. (ŠC Višnjik)

25.05.2023., 09:52h
23. travanj 2024 22:00