Pehari i medalje za najuspješnijeVelimir Brkić
StoryEditor
13. AMATERSKI PLIVAČKI MARATON ZA KUP DALMACIJE

Na plivačkom maratonu u Sukošanu sudjelovalo 86 plivača i plivačica

Pokrovitelji i organizatori plivačkog maratona su Općina Sukošan i Turistička zajednica uz stručnu pomoć KPD Donat iz Zadra te brojnih sukošanskih volontera i entuzijasta

Održan je 13. Plivački maraton Sukošan 2023. koji se boduje za Kup Dalmacije. Uz stručnu pomoć KPD Donat iz Zadra pokrovitelji i organizatori plivačkog maratona su Općina Sukošan i Turistička zajednica koji su nastavili realizirati projekt sukošanskog sportskog rekreativca Emila Sudinje, inicijatora i glavnog organizatora prva tri plivačka maratona.

- Za Mali maraton na 1.750 metara i Kup Dalmacije na 3.750 metara natjecalo se 86 plivača i plivačica. Od toga za KDP Donat nastupilo je 16 plivača, dok je sukošanske boje branilo čak 11 natjecatelja, devet plivača i dvije plivačice, kazala je Mirjana Veleslavić Nadinić, turistička animatorica i organizatorica.

image

Slika za razglednicu

Velimir Brkić

Od Glave porta do Makarske

Maraton, pod budnim okom prof. Dražena Adžića, predsjednika KPD Donat, već je tradicionalno startao s Glave porta na sukošanskoj rivi u uvali Zlatna luka. Uz pratnju sukošanskih brodova nastavio se pokraj Plitkače i Uvale ljubavi, uz Dječji raj, Barbir i Soline, sve do cilja na plaži kod La Bocce u uvali između Tustice i Tratice u zaseoku Makarska.

- Prvo mjesto s vremenom od 49 minuta i 19 sekundi osvojio je Grgo Mujan (KDP Split), višestruki pobjednik međunarodnog plivačkog maratona Zadar - Preko dugog 4.600 metara. Drugo i treće mjesto osvojili su članovi KPD Donat, Maksym Klys (51:13) i Pavao Margetić (52:06), kazao je voditelj i animator Robert Zorić uz prigodnu glazbu koju je puštao DJ Elvis Papić.

image

Jedanaestoro sukošanskih plivača i plivačica

Velimir Brkić

Najuspješniji

Klys je bio pobjednik u kategoriji za natjecanje između 16 i 19 godina, dok je Karlo Ivanović bio najbolji u kategoriji do 15. godine osvojivši ukupno četvrto mjesto. Maria Bordarenko (KPD Donat) s vremenom 54:23 šampionka je među ženama. Drugoplasirana je Domina Žire (KPD Donat), a trećeplasirana Leonarda Ivšac.

- Polumaraton u dužini od 1.500 metara startao je s broda Miće Grginovića, MIA Rent a Boats, na lokaciji Barbir, rimske luke od 1. do 4. stoljeća poslije Krista, saznali smo od Veleslavić Nadinić.

U muškoj konkurenciji šampion je Marko Lovrović (KV Team) s vremenom 34:24. Sa sekundom zaostatka drugoplasirani je Bartul Mitrović (TK Zadar), a trećeplasirani Vito Vukoša (PK Zadar) s vremenom 38:06. Šampionka je Mia Zekanović (KDP Maestral) s vremenom 36:06. Drugo mjesto s vremenom 8:00 osvojila je Tonka Plavčić (PK Zadar), a treće s vremenom 38:5 Dora Babić (PK Zadar).

image

Bogati stol za sve sudionike

Velimir Brkić

Zahvala svima koji su sudjelovali

- Zaista smo ponosni na cijelu manifestaciju. Sve nam se lijepo posložilo, a posebno nas je poslužio vrijeme. Velika hvala svima koji su pomogli da sve bude na nivou, poručila je Dobrila Grdović, direktorica TZO Sukošan.

Najbolje plasirani plivač iz Sukošana je Božidar Brkić, a kod plivačica prof. Helena Pavić. Sve sudionike, natjecatelje i organizatore je na plaži Makarska dočekala besplatna spiza zahvaljujući volonterima i entuzijastima zvanim Makarunci, a najbolje plivače i plivačice u brojnim kategorijama još i pehari i medalje.

image

Zajednička fotografija sudionika

Velimir Brkić
11.09.2023., 08:11h
19. svibanj 2024 22:22