<p>paraplivači PK Zadar Lucija Mijolović, Mario Mrčela i Joško Klarin s trenericom Danijelom Kurtin</p>
paraplivači PK Zadar Lucija Mijolović, Mario Mrčela i Joško Klarin s trenericom Danijelom KurtinPk Zadar
StoryEditor
14. para swimming Zagreb open

Paraplivači Zadra nastupili na ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju

Plivači su se utrkivali u svojim najjačim disciplinama čime su skupljali bodove za ekipni plasman; u konkurenciji 10 klubova kod plivačica, PK Zadar je zauzeo 6. mjesto u Hrvatskoj, a muški predstavnici su zauzeli 7. mjesto u konkurenciji 12 klubova. Ekipni pobjednici su PK Natator iz Zagreba, a u prva 3 ekipna pobjednika našao se i PK Cipal iz Splita i PK Forca iz Rijeke

01. i 02. 07. na bazenu Svetice se održao “14. para swimming Zagreb open”, a ujedno i 4. otvoreno Ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju, u organizaciji najvećeg paraplivačkog kluba u Hrvatskoj, PK Natator iz Zagreba. Na natjecanju je nastupilo 120 plivača i 17 ekipa iz 4 zemlje: Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske. U jakim utrkama u 2 dijela natjecanja sudjelovali su i naši predstavnici kojima je ovo bilo posljednje natjecanje u ljetnoj sezoni. U pratnji trenerice Danijele Kurtin nastupili su: Lucija Mijolović, Mario Mrčela i Joško Klarin.

Plivači su se utrkivali u svojim najjačim disciplinama čime su skupljali bodove za ekipni plasman; u konkurenciji 10 klubova kod plivačica, PK Zadar je zauzeo 6. mjesto u Hrvatskoj, a muški predstavnici su zauzeli 7. mjesto u konkurenciji 12 klubova. Ekipni pobjednici su PK Natator iz Zagreba, a u prva 3 ekipna pobjednika našao se i PK Cipal iz Splita i PK Forca iz Rijeke.

Trenerica Danijela Kurtin jako je zadovoljna postignutim rezultatima svih troje plivača koji su u pojedinim utrkama isplivali svoje najbolje rezultate u 50m bazenu. S obzirom na ekipno bodovanje, plivači nisu osvajali odličja u svojim kategorijama već samo u apsolutnoj kategoriji. Najbolji plasman u apsolutnoj kategoriji imali su Mario Mrčela i Lucija Mijolović s 5. mjestom na 100m prsno. Lucija Mijolović bila je i ukupno 6. na 50m i 100m slobodno. Joškov najbolji ukupni plasman bio je na 200m slobodno (12.mjesto). U svojoj kategoriji, plivača s intelektualnim poteškoćama, svih troje plivača je bilo jako dobro rangirano, Lucija dva puta 2. i 3., Mario 3. i dva puta 10., Joško 8. i 10.

Nastup na ovom natjecanju uljepšalo je posebno proglašenje od strane domaćina, PK Natator, koji je prigodnim poklonima nagradio plivačicu Luciju Mijolović i trenericu Danijelu Kurtin koje su u lipnju u sklopu paraplivačke reprezentacije nastupile na Virtus igrama u Francuskoj. Podsjetimo, za Luciju koja ima dugu karijeru nastupa na velikim natjecanjima za plivače sa DS, ovo je bio prvi nastup na ovoj razini; jer donedavno, DS plivači nisu imali niti priliku sudjelovati na Virtus igrama. Paraplivačima slijedi zasluženi odmor, veselimo se njihovim nastupima u novoj sezoni.

05.07.2023., 08:49h
03. svibanj 2024 12:34