<p>Zmajke, Dragon Boat Zadar</p>
Zmajke, Dragon Boat ZadarDragonboat Zadar
StoryEditor
NOVI TIMOVI

Pet razloga zašto se pridružiti Dragon boatu Zadar

Dragon boat Zadar osniva mješoviti i muški tim. Pozivaju mlade, starije, iskusne i neiskusne da dođu i pokušaju veslati u dobrome društvu i veseloj atmosferi!

Na svom službenom Facebook profilu navode pet najvećih razloga zašto se pridružiti Dragon boat timu.

Nakon ankete s brojnim timovima, sumirani odgovori dali su ovih najvažnijih 5 razloga zašto biste se trebali pridružiti timu Dragon Boat:

1) Jeftino i jednostavno započeti/uključiti se u sport

U usporedbi s drugim sportovima, naknade za Dragon Boating minimalne su za početak. Vašu potrebnu opremu kao što su prsluci za spašavanje i vesla obično osigurava klub/tim u kojem trenirate. Kako postajete konkurentniji i napredujete, DOBITI svake vrste će se množiti.

2) Poboljšava generalnu kondiciju

Ne morate se brinuti hoćete li biti u formi ili biti elitni sportaš da biste se pridružili. Svi dijelovi vašeg tijela dobivaju dobru vježbu, uključujući leđa, ramena, trbušnjake, noge i drugo. To je izvrstan cross fit trening ili alternativa dugotrajnog trčanja na traci. Postići ćete dobru FORMU, sagorijevat ćete masnoće, a da to i ne primijetite, a najbolje od svega zabavit ćete se dok to radite. A još dodajte provodjenje vremena na zraku i na moru! Što više poželjeti?

3) Divan način za sklapanje prijateljstva

Ne samo da ćete imati priliku veslati s obitelji i prijateljima, već ćete također upoznati nove ljude iz različitih sredina i profesija. To je sjajan način za druženje i umrežavanje s drugima. U ovom sportu sklope se mnoga PRIJATELJSTVA, a mnoga i za cijeli život.

4) Poboljšava MENTALNO ZDRAVLJE

Istraživanja pokazuju da redovito bavljenje timskim sportom smanjuje razinu stresa i smanjuje simptome depresije i anksioznosti. Vježbe kao što je veslanje stimuliraju kemikalije u vašem mozgu što pomaže poboljšanju vašeg općeg raspoloženja, učenja i pamćenja. Također vam pomaže da bolje spavate i jača vaše SAMOPOUZDANJE. Ovo je izuzetno važno za osobe liječene od raka, ponajviše od raka dojke medju kojima je DB sport izuzetno popularan kao dokaz brojnih benefita – fizičkih i psihičkih.

5) Super je biti DIO TIMA

Dragon Boating je ultimativni timski sport koji se sastoji od bubnjara, kormilara i 20 (ili 10) veslača koji rade zajedno kako bi čamac brzo i glatko klizio po vodi. Biti dio tima puno je više od zajedničkog treniranja i natjecanja. Radi se o izgradnji sloge, sportskog duha i osjećaja druženja. Moći ćete trenirati s ljudima koji dijele zajedničke interese i imati priliku unaprijediti svoju razinu vještina veslanja vlastitim tempom.

Bilo da se želite ozbiljnije baviti sportom u natjecateljskoj kategoriji, ili samo tražite društvenu aktivnost kao rekreativac, Dragon Boating ima za svakoga ponešto.

25.08.2023., 11:13h
04. svibanj 2024 08:41