<p>Hrvatska odbojkaška reprezentacija</p>
Hrvatska odbojkaška reprezentacijaŠime Zelić/Pixsell
StoryEditor
Večeras na Višnjiku

Pobjedom nad Belgijom Hrvatska želi dočekati Final Four Zlatne europske igre

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija nakon pobjede nad Makedonijom, u nedjelju 18. lipnja u 20 sati u zadarskom ŠC Višnjik igra svoju posljednju utakmicu grupne faze Zlatne europske lige

U posljednjem susretu odmjerit će snage s opasnom reprezentacijom Belgije, a uoči susreta izbornik Cedric Enard, kapetan Petar Đirlić i reprezentativac Tino Busak – Vidaković otkrivaju želje, očekivanja i nadaju se podršci zadarske publike.

- Moja očekivanja od susreta s Belgijom su ponoviti igru s Makedonijom i nastaviti napredovati. Final Four je naš krajnji cilj i ovo će biti odlična priprema. Volio bih da nas publika dođe podržati u što većem broju jer ovi momci zaista zaslužuju podršku. Zadar je prekrasan grad sporta. Bio sam na utakmici kada je KK Zadar osvojio Prvenstvo, imali su sjajnu podršku i volio bih kada biste tako podržali nas, zaključio je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Cedric Enard.

Naši odbojkaši u nadolazećoj utakmici spremni su dati svoj maksimum i na taj način spremni i motivirani dočekati Final Four koji se na zadarskom Višnjiku igra u subotu, 24. i nedjelju 25. lipnja. Ovo je našim reprezentativcima ujedno i velika prilika za odlazak na Challenger kup krajem srpnja i kvalifikaciju na dugo priželjkivanu Ligu nacija.

- Belgija je mlada no izuzetno dobra ekipa. Poznajemo sve individualce. Njihov trener bio je naš izbornik tako da otprilike poznajemo i sistem kojim igraju. Prva utakmica s Belgijom nije bila dobra s naše strane, što zbog nedostataka što zbog ozljeda. Sad smo kompletniji, igramo nakon pobjede protiv Makedonaca i nadamo se da ćemo uz publiku u što većem broju odigrati utakmicu na našoj maksimalnoj razini kao uvod u Final Four koji potom slijedi,  istaknuo je kapetan reprezentacije Petar Đirlić dok je reprezentativac Tino Busak – Vidaković dodao: - Belgija je izuzetno talentirana momčad. Dobro ćemo se pripremiti i skautirati. To što je njihov trener naš bivši izbornik može nam puno pomoći jer poznajemo njegov način igre i što traži od svojih igrača. Želimo grupnu fazu završiti pobjedom i na taj način dočekati Final Four.

Nadolazeće vrhunske utakmice muške odbojkaške reprezentacije prilika su za sve Zadrane ali i sve ljubitelje odbojke da podrže našu reprezentaciju u novim izazovima i budu njihov igrač više za ostvarenje novih sportskih snova.

Ulaznice za utakmicu Hrvatska – Belgija kao i Final Four u Zadru mogu se kupiti u sustavu Eventim.hr te na blagajni ŠC Višnjik.

18.06.2023., 11:04h
28. travanj 2024 07:24