<p>kk zadar - kk split</p>
kk zadar - kk splitZvonko Kucelin/kk Zadar
StoryEditor
PETA POBJEDA

Zadar uraganom u drugom poluvremenu još jednom uvjerljivo porazio Splićane

Lakić je bio i najbolji strijelac Zadra sa 19 poena, Ramljak i Božić postigli su po 17, a zadarski MVP zahvaljujući čak 11 asistencija još jednom je bio najkorisniji igrač utakmice

Petom pobjedom ove sezone protiv Splita košarkaši Zadra osigurali su prvo mjesto za doigravanje u FAVBET Premijer ligi. Iako je bilo jasno da bi Zadar svejedno došao do njega pobjedom protiv Bosca u zadnjem kolu, domaći košarkaši nisu željeli najvjernijim navijačima priuštiti novo razočarenje te su slavili s na kraju uvjerljivih 93:74 (15:20, 16:23, 31:18, 31:13).

A kako je krenulo, činilo se da bi moglo tako završiti. Zadar je loše napadački otvorio utakmicu, Split je uglavnom tricama (pet u prvih 10 minuta) došao do vodstva 15:20, a pred kraj druge četvrtine i do 15 poena razlike (28:43). Izvrsno je u tim trenucima izgledala momčad Slavena Rimca, ulazilo je s vanjskih pozicija, Shorter i Perković poentirali su nakon zabijanja u reket i činilo se da bi "žuti" mogli napokon o do pobjede na Višnjiku.

Razgovor ugodni u zadarskoj svlačionici potpuno je promijenio tijek utakmice; Zadar je drugo poluvrijeme otvorio serijom 11:0, ukupnom 30:6 te je zaostatak od 15 poena pretvorio u +9. Split se ipak nije raspao, s dvije brze trice vratio se u igru i uspio prednost Zadra svesti samo na jedan razlike do ulaska u četvrtinu odluke. A u njoj su Zadrani odlučili ostvariti još jednu pobjedu. Raspoloženim Mazalinu i Božiću pridružio se Lakić, koji je s četiri trice i nizu zapečatio novo slavlje.

Lakić je bio i najbolji strijelac Zadra sa 19 poena, Ramljak i Božić postigli su po 17, a zadarski MVP zahvaljujući čak 11 asistencija još jednom je bio najkorisniji igrač utakmice. U momčadi Splita najbolji je bio Shorter s 21 poenom. Treba spomenuti kako Split nije igrao i najboljem sastavu, jer su treneru Rimcu bili nedostupni Vuko i Kalajžić.

- U pripremi sam naglašavao da moramo vratiti trčanje, kad igramo pet na pet puno nam je teže. Igrali smo dva potpuno različita poluvremena, prvo kad nismo trčali i drugo kad smo trčali. Naravno tome mora prethoditi dobra obrana. Malo su nas razvukli u prvom poluvremenu otvorenim šutevima, iz pick&rolla nalazili slobodnog čovjeka. Kad smo promijenili igru u drugom poluvremenu toga više nije bilo u tolikoj mjeri i nisu imali čiste situacije. U ovom ritmu nije lako, igrači su pokazali karakter, idemo se boriti dalje, započeo je Danijel Jusup, trener Zadra.

- Čestitam svojim momcima na pobjedi. Vidjela se velika razlika u drugom u odnosu na prvo poluvrijeme, u kojemu smo bili sterilni. U svlačionici smo se dogovorili da povučemo, uđemo u te šutove i rizike, brze napade i to je dovelo do rezultata. Trebamo ovako nastaviti i dalje. Šut je došao jer smo trčali, imali smo manje pritiska u glavi, kad nam daju navijači više energije ulaze i naši šutovi. Lijepo je vidjeti da smo prvi na tablici, to je injekcija za nastavak i play off, kazao je Arijan Lakić.

- Zadar kao da prvo poluvrijeme nije bio u utakmici, što smo mi znali iskoristiti, pogodili smo neke šutove i po meni prelako pustili utakmicu u drugom poluvremenu. Nismo pokazali agresivnost i želju nego smo išli linijom manjeg otpora, dali protivniku samopouzdanje i na krilima naših izgubljenih lopti i loših odluka, prije svega napadačkih su se razigrali. Tek poslije su došle te trice gdje su se digli. Znamo kako je ovdje u Višnjiku kad je dobro ritam, trice upadaju, obrana je puno bolja, živjeli smo zadnju četvrtinu na dvije ili tri akcije Shortera. Nedostaje nam kroz cijelu sezonu mentalna čvrstoća, kad dođe težak trenutak da se uhvatiš ukoštac s tim izazovom. Prelako se predamo i to me brine. Analizirat ćemo, nadam se da će se ove dvije momčadi sresti u završnici prvenstva. Nema tu puno plakanja, treba pohvaliti sve iz prvog poluvremena a iz drugog izbrisati, istaknuo je Slaven Rimac, trener Splita.

- Prvo poluvrijeme smo dobro odigrali, energetski i sve što smo rekli prije utakmice da nas može dovesti do pobjede. Dogodio se taj pad energije i koncentracije, Zadar je to iskoristio i zasluženo pobijedio, zaključio je Vito Kučić.

23.04.2024., 08:53h
03. svibanj 2024 21:23