<p>Helikopterska hitna medicinska pomoć</p>
Helikopterska hitna medicinska pomoćHina
StoryEditor
HITNI LETOVI

Helikopterska hitna medicinska služba u dva tjedna djelovala 26 puta

Helikopterska hitna medicinska služba počela je s radom 30. ožujka iz sve četiri baze - Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba

Helikopterska hitne medicinske službe u nešto više od dva tjedna djelovanja, točnije do utorka, odradila je 26 letova, izvijestili su Hinu iz Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, a prvi hitni let na području Virovitičko- podravske županije zabilježen je u ponedjeljak.

S područja Slatine, u Opću bolnicu u Virovitici, vozilom Zavoda za hitnu medicinu u ponedjeljak je prevezen pacijent, izvijestili su u utorak iz Virovitičko- podravske županije. Nakon procjene hitnosti u virovitičkoj Općoj bolnici, odlučeno je da ga se zbog zdravstvenog stanja helikopterom prevezen u osječki KBC.

U toj akciji kojom je spašen ljudski život, uz Helikoptersku hitnu medicinsku službu, sudjelovali su i djelatnici županijski Zavod za hitnu medicinu i Županijski centar 112 Virovitica, Policijska uprava virovitičko-podravska i djelatnici virovitičke Javno vatrogasne postrojbe. Helikopter je poletio s nogometnog igrališta TVIN-a.

Helikopterska hitna medicinska služba počela je s radom 30. ožujka iz sve četiri baze – Osijeka, Rijeke, Splita i Zagreba.

Ako helikopteru nije moguće sletjeti u krug bolnice ili na mjesto nesreće, u tu se svrhu koriste obližnja nogometna igrališta i druge površine s kojih moguće uzletjeti. (Hina)

16.04.2024., 11:54h
29. travanj 2024 20:30