<p>POLICIJA - MUP</p>
POLICIJA - MUPPu Zadarska
StoryEditor
NEZAKONIT PRELAZAK PREKO GRANICE

Na području Gračaca zadarska policija spriječila krijumčarenje migranata, neki su i pješice nezakonito ušli u RH

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos namjeravao prevesti strane državljane do krajnjeg odredišta

Policijski službenici Postaje granične policije Gračac su jučer, 16. siječnja u jutarnjim satima na području Srba kontrolirali osobno vozilo austrijskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak (državljanin Nizozemske), a u kojem se nalazilo nekoliko stranih državljana, dok je u blizini vozila zatečeno više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su strani državljani ranije pješice nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Nadalje, potvrđena je sumnja da je 33-godišnjak iz koristoljublja sukladno prethodnom dogovoru s nepoznatim osobama, preuzeo strane državljane te ih namjeravao prevesti u druge zemlje Europske unije.

Prema stranim državljanima postupano je sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 33-godišnji strani državljanin je kazneno prijavljen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

17.01.2024., 15:40h
06. svibanj 2024 07:59