<p>američki stafordski terijer</p>
američki stafordski terijerIzvor Pixabay
StoryEditor
U četvrtak poslijepodne

Vlasnik staforda pušten na slobodu

U izjavi za Hinu, sutkinja Lovrin rekla je da je 28-godišnjak pušten da se brani sa slobode, ali uz mjere opreza. "Muškarcu su određene mjere opreza u vidu zabrane približavanja i uspostavljanja ili održavanja veza sa svjedocima", pojasnila je.

NOVO

Dežurna sutkinja Županijskog suda u Zadru Iva Lovrin, u četvrtak poslijepodne odbila je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva za određivanjem istražnog zatvora do mjesec dana zbog mogućeg utjecaja na svjedoke 28-godišnjem vlasniku psa koji je do smrti izgrizao 82-godišnjakinju

RANIJE

U Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru ispitan je državljanin Republike Hrvatske (1996.) vlasnik psa koji je u Zadru nasmrt izgrizao 82-godišnjakinju, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti odnosno teškog kaznenog djela protiv opće sigurnost

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak tijekom siječnja 2024. godine, u obiteljskom stanu u Zadru, u kojem je živjela oštećenica zajedno s članovima obitelji, postupio protivno odredbama čl. 4. toč. 20. i čl. 53. Zakona o zaštiti životinja i čl. 4., čl. 5. i čl. 10. Pravilnika o opasnim psima, iako svjestan da je njegov pas pasmine američki staford terijer opasan i da bi mogao ugroziti život ljudi te da takvog psa ne smije ostaviti drugim osobama na čuvanje.

Osnovano se sumnja da je, unatoč navedenom, ostavio psa na čuvanje članici obitelji kojoj je taj pas nanio teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je preminula (između 23 sata 29. siječnja i 4 sata 30. siječnja 2024.)", stoji u priopćenju DORH-a.

Državno odvjetništvo predložit će sucu istrage određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

01.02.2024., 14:36h
29. travanj 2024 18:11